perjantai 11. maaliskuuta 2016

Elina Vettenranta - Kastepisara

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 2010



Tangosta hengelliseen musiikkiin

Elina Vettenranta sai Tangomarkkinoilla todellakin rutkasti kuuluisuutta aikoinaan tullessaan valituksi tangokuningattareksi 2006 ja hänen debyyttinsä "Sydänten yö" julkaistiin myös samana vuonna. Devyytti oli melko perinteinen iskelmäalbumi loppujen lopuksi, vaikka Elinan ääni oli levyllä aivan mahtava. Muistaakseni se sisälsi kolme kappaletta, joista tykkäsin. Loput olivat melko tasapaksua. Olinkin iloinen, kun kuulin hänen siirtyvän hengellisen musiikin pariin.

Toinen levy "Kastepisara" oli hänen debyytinsä gospel-kentällä. Muistan kuunnelleeni aikoinaan tätä monet kerrat ja se oli pitkään suosikkilevyjäni. Onhan tämän albumin sävellykset ja sanoitukset suurelta osin melko perinteisiä varmasti, mutta toisaalta minulla ei silloin tämän tyylisiä suomenkielisiä gospel-albumeja juurikaan ollut levyn ilmestymisen aikoihin. Levyllä on selkeitä melodiota ja niihin todella pääsee mukaan jo ensikuulemalta. Sanoitukset ovat hengellisiä ja melko lohduttuvia.

Albumin hienous ovat nimenomaan se sanoma sekä mahtavat, kauniit melodiat. Tämä albumi tulee tuskin muuttamaan hengellisen musiikin suuntaa, mutta ei sen tarvitsekaan. Albumi sopii kuunneltavaksi erityisesti silloin, kun haluaa rauhoittua. Tämä ei ole sanomaltaan kovinkaan evankelioivaa vaan sanoisin, että sen tarkoitus on todennäköisesti tuoda lohtua uskoville näinä pimeinä aikoina. Yhteys Jumalaan ja kanssauskoviin on tärkeää nyt ja aina.

1. Haaveita ja muistoja
2. Pohjaton pimeys
3. Sinun silmäsi näkevät
4. Sileitä kiviä
5. Toivon lyhty
6. Tie
7. Hengelläsi kosketat
8. Rakkautta sataa
9. Taivasta tähyillen
10. Kastepisara

* * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti