lauantai 19. maaliskuuta 2016

Pella - Pella

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 2015



Pella ei tyydy korvikkeisiin.

En oikeastaan katso TV:tä nykyään juuri yhtään. Se on yksi syy, miksi olen melko tietämätön mitä musiikkimaailmassa tapahtuu. Olin kuullut tuttaviltani KIDSing ohjelmasta, jossa lapset laulavat. Ilmeisesti Pella on yksi niistä, jotka ovat osallistuneet joskus kisaan. Ensimmäisen kerran Pellasta kuulin kuitenkin vasta Maata Näkyvissä -festareilla vuonna 2015, jonne menin katsomaan pääasiassa ulkomaista rock-bändiä Fireflight. Pella oli silloin yksi lämppäreistä ja ihastuin välittömästi hänen musiikkiinsa. Se oli pirteää, iloista ja mukaansa tempaavaa. Hän tuntui osaaavan laulaa ja biisit olivat hyviä.

Joulun jälkeen kuulin tämän albumin ensimmäistä kertaa. Sanoitukset ovat ehkä vähän yksinkertaiset, mutta samanaikaisesti tuntuvat rehellisiltä. Mielestäni tälläistä vastaavan tyylistä musiikkia en ole kuullut gospel-genressä enkä edes sekulaarissa, ainakaan Suomessa. Vertaukset esim. Sanniin tuntuvat liian kaukaan haetuilta, sillä Sannin musiikkia en pysty edes ajatuksella kuuntelemaan. Pella sen sijaan on aidosti hyvä ja laulaa tärkeistä asioista. Hänen sanoituksensa pyörivät Jumala-suhteen ympärillä ja sehän on se tärkein.

Pella kehoittaa meitä laittamaan kaikki huolet Jumalan kannettavaksi kappaleessa "Isi hoitaa". Tämän jälkeen kappaleet todellisesta rakkaudesta jatkuvat aina albumin loppuun saakka. "Ystävii" ja "Lähelläsi" voisivat helposti olla radiohittejä, jos maalliset radioasemat eivät pelkäisi soittaa musiikkia, jolla on oikeasti hyvä sanoma.

Olen kuunnellut tämän albumin jo monet kerrat ja se tuntuu aina iskevän todella kovaa. Siitä tulee iloinen fiilis ja se piristää masentavankin päivän. Viitaten aiempaan tekstiin, minulla ei henkilökohtaisesti ole mitään Sannia vastaan, tai edes hänen musiikkiaan vastaan. Silti, kuuntelen mieluummin Pellaa, joka tekee myös hyviä pop/dance-biisejä ja laulaa sydämelleni.

1. Isi hoitaa
2. Tänään, nyt ja aina
3. Sun rakkaus ei häviä
4. Löysit mut
5. Turvassa
6. Ystävii
7. Lähelläsi
8. Todellinen rakkaus
9. Et hylkää koskaan
10. Sinä olet kaikki

* * * * ½

1 kommentti:

  1. Itse en edes omista TV'tä ja musiikinmakuni on ajoittunut vinyylikauteen '60-, '70- ja 80-luvuille. En siis ollut kuullut Pellasta ennen kuin luin tämän levyarvostelun.

    Katsoin Youtbesta hänen Kidsing-esityksensä When You Believe ja vakuutuin siinä määrin että hankin hänen levynsä sivistääkseni nykytietoani gospelin saralla. Musiikki on ehkä sovitukseltaan hieman liian modernia makuuni, mutta muuten levy on kyllä sinänsä hyvin tehty ja tuotettu (terveisiä Sakelle!), ja laulajana Pella on parasta A-luokkaa.

    Uskon että Pellalla tulee olemaan hyvä tulevaisuus musiikin parissa! :)

    VastaaPoista