sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Fireflight - Innova

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 2015

Popimpaa rokkia Fireflightilta!

Fireflight iski minuun aikoinaan kuin salama kirkkaalta taivaalta, kun kuulin "Star of the Show" -kappaleen, joka löytyy heidän "The Healing of Harms" -levyltään. Hankin heti albumit "The Healing of Harms", "Unbreakable" ja "For Those Who Wait" ja rakastuin yhtyeen musiikkiin välittömästi. Varsinkin "Unbreakable" tuntui niin täydelliseltä rock-levyltä. "Now" ja tämä uusi "Innova" tuli sitten hankittua julkaisuajankohtina. Olen iloisesti ollut yllättynyt - aina - heidän uudistumiseensa. Myönnetään, että "For Those Who Wait" oli se levy, josta olen alkanut täysillä tykkäämään vasta ajan kanssa, mutta hei - saa yhtyeelläkin olla vaikeita levyjä.

"Innova" -levy esiteltiin kappaleiden "Resuscitate" ja "We Are Alive" kanssa. Monet miettivät onko Fireflight menossa popimpaan suuntaan ja olihan se. Onneksi minä en ole pelkästään rankempaan musiikkiin päin, vaan pidän myös popimmasta tavarasta. Kommentit, kuten "Fireflight on menossa M.I.A. -kaltaiseen musiikkiin päin" ovat kyllä selkeää liioittelua. Itse kuuntelen nimittäin M.I.A.:n kahta ensimmäistä melko usein ja tämä ei ole sinne päinkään. Sen sijaan kommentti "Fireflight löytää varmasti uudet fanit tällä levyllä" voi pitää paikkansa. Silti, jotkut vanhemmatkin fanit, kuten esimerkiksi minä, tykkään heidän uudesta tyylistään tosi paljon. On hienoa, että bändi halusi uudistua mieluummin kuin tehdä "Unbreakable" -albumin uudelleen. Silti he ovat aina omaperäinen ja soittavat sellaista musiikkia, joka tuntuu heille luontevalta. Kun olin vuoden 2015 Maata Näkyvissä-festareilla, huomasin miten hyvin kappaleet "Keep Fighting", "Lightning", "Safety" ja erityisesti "Resuscitate" heiltä luonnistuivat yhdessä vanhempien levyjen kappaleiden kanssa.

Albumi tosiaan on popimpi kuin edelliset neljä levyä. Se on silti vielä hyvää rokkia, energistä ja erityisesti kristillinen sanoma edellä kulkevaa sellaista. Olen alkanut tykkäämään monista biiseistä vasta ajan kanssa, esim. slovarit "Here And Now" ja "Easy to Break" kuulostavat hyviltä vasta muutaman kuuntelun jälkeen, kun taas "Light Inside" (rauhallinen lopetus albumille) kuulosti heti fantastiselta.

Albumin rankemmat biisit, kuten jo mainittu "We Are Alive" saa minut ainakin erittäin hyvätuuliseksi, siinä on jotain samaa kuin Rebecca St. Jamesin "If I Had One Chance to Tell You Something" -albumin kappaleissa. Myös aloituskappale "Keep Fighting" sekä tiukka "Lightning", unohtamatta "Safety" -kappaletta, joka sai ilmeisesti jonkin palkinnonkin Dove-awardseissa (tietääkseni). "The Fallout", "This Is Our Time" ovat rajuja repäisyjä myös. Levystä ei löydy juurikaan pahaa sanottavaa, vaikka ihan taivaisiin ei vielä päästäkään tällä levyllä. Albumi ei ole ihan yhtä upea kuin esimerkiksi "Unbreakable", mutta se on osoitus että Fireflight pystyy tekemään omanlaisensa levyn ja muuttumaan sopivissa rajoissa, yrittämättä liikaa.

1. Keep Fighting
2. Lightning
3. I've Got the Power
4. Here And Now
5. Safety
6. Resuscitate
7. The Fallout
8. Easy to Break
9. We Are Alive
10. Out of My Head
11. This Is Our Time
12. Light Inside

* * * * ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti