lauantai 27. joulukuuta 2014

Point of Grace - A Christmas Story

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1999

 
Perinteinen joulutarina

Point of Grace on kristillinen tyttöbändi. Tämä on heidän ensimmäinen joululevynsä. Silloin yhtye muodostui vielä neljästä jäsenenstä. Heitä voisi verrata Spice Girls -yhtyeeseen, vaikka POG olikin olemassa jo kauan ennen heitä. Melkein aina kun naislaulaja tai -laulajat tekevät pop-musiikkia kristillisellä puolella (ja varsinkin maallisissa piireissä), on luvassa joululevy ennemmin tai myöhemmin. Silti kiinnostuin tästä bändistä niin paljon aikoinaan, että päätin ostaa kaikki albumit, myös jouluaiheiset. Täytyy myöntää, että levy on tehty upeasti ja tuo joulutunnelman väkisinkin.

POG ei silti mässäile erinomaisuudella tällä levyllä, vaikka laulavatkin virheettömästi ja nuotilleen. Sovituksissa olisi voitu vähän enemmän olla rohkella mielellä, eikä luoda coverita sellaisista kappaleista, jotka on tehty jo ziljoonaan kertaan. Muutama upea veto tosin löytyy: "One King" ja "Not That Far from Bethlehem" ovat päättämässä tätä levyä hienolla tavalla. Samoin alussa oleva "When Love Came Down" jää laulattamaan myöhemminkin. "Emmanuel God With Us" muistuttaa meitä, että on olemassa paljon yksinäisiä, joilla ei ole tosiaankaan ole tuttavia saatikka perheenjäseniä enää ja viettävät joulunsa yksin. Jumala on silti heidän seuranaan ja toivoo että he saisivat kokea myös lähimmäisen rakkautta. "Santa Claus Is Comin' to Town" on levyn heikoin lenkki, johtuen sen lapsellisesta sovituksesta. Sen sijaan "Light of the World", jonka POG laulaa Michael Taitin kanssa, on mahtava esitys.

Yleisesti ottaen POG on tehnyt hyvän, joskin perinteisen joululevyn, jossa biisit pääosin sointuvat yhteen. Kappaleet myös toteuttavat hengellistä viestiä eteenpäin näin joulun aikoina. Albumi on tuotettu hyvin, eikä minulla ole pahaa sanottavaa tästä levystä paljoakaan.

1. Joy to the World
2. When Love Came Down
3. Angels We Have Heard on High
4. Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow / Sleigh Ride
5. Carol of the Bells / What Chils Is This?
6. O Holy Night
7. How Great Our Joy
8. Emmanuel God With Us / O Come, O Come Emmanuel
9. Light of the World
10. Santa Claus Is Comin' to Town
11. Jingle Bell Rock
12. Coventry Carol
13. One King
14. Not That Far from Bethlehem

* * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti