tiistai 23. joulukuuta 2014

Amy Grant - A Christmas Album

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1983


Hengellinen joulu!

Ei ole ollut minulle vähän aikaa sellaista joulua, johon ei olisi kuulunut Amy Grantin musiikki ja nimenomaan tämän albumin muodossa! Kun tätä levyä kuuntelee, tulee joulutunnelma nopeammin kuin luulee.

Tätä on sanottu kristillisissä piireissä kaikkien aikojen parhaaksi joulevyksi. Jollei se ole, niin kyllä se vähintään kolmen parhaan joukossa on. Se on täydellinen yhdistelmä Amy Grantin omia joulubiisejä ja perintekkäitä klassikoita. Yhtenä hittinä voi mainita Michael W. Smithin kirjoittaman "Emmanuel" -biisin, mutta eivät siihen mahtavat joululaulut rajoitu. "Hark! The Herald Angels Sing" on perinteinen joulubiisi, jonka tekijää ei tunneta, mutta Amyn laulamana se kuulostaa juuri hänenlaiseltaan kappaleeltaan. Sen jälkeen seuraa "Preiset dem König!", joka on kaunis instrumentaalikappale.

Albumi on hyvin tuotettu, siinä on paljon herkkyyttä sekä ripaus huumoria. En ole vuosien saatossa yhtään kyllästynyt tähän levyyn eli on kestänyt hyvin ajan hammasta. Se kilpailisi varmasti jopa 40 suosikkilevyni listapaikasta, jos sen kuuntelu ei rajottuisi joulunviettoon. Ei ihme, että tätä on sanottu täydelliseksi Amy Grantin levyksi niille, jotka vihaavat Amy Grantin musiikkia. Se todella on niin valloittava ja mukaansatempaava, että saa liikkuttuneeksi, mutta saman aikaan iloiseksi. Albumin päätös "A Mighty Fortress/Angels We Have Heard on High" on täydellinen lopetus täydelliselle levylle. Harmin paikka, että Amy Grant on tehnyt tämän jälkeenkin joululevyjä, sillä ne eivät ole yltäneet läheskään tämän tasolle. Tämä pitää pintansa, edelleen!

1. Tennessee Christmas
2. Hark! The Herald Angels Sing
3. Preiset dem König! (Praise the King)
4. Emmanuel
5. Little Town
6. Christmas Hymn
7. Love Has Come
8. Sleigh Ride
9. The Christmas Song (Chestnuts Roasting on an Open Fire)
10. Heirlooms
11. A Mighty Fortress / Angels We Have Heard on High

* * * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti