lauantai 20. joulukuuta 2014

The Choir - Circle Slide

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1990


Jumalalla on armolliset silmät.

The Choir oli minulle monien kristillisten yhtyiden tapaan täysi tuntematon ennen kuin tutustuin kaikkien aikojen parhaimpien CCM-levyjen listaan. Sillä oli kaksi levyä listalla: "Circle Slide" ja "Chase the Kangaroo". Kumpikin levyistä on vaikuttanut kristilliseen vaihtoehtomusiikkiin todella paljon - siitä olen varma. Voisi sanoa, että tämä on todennäköisesti genren tärkein bändi heti Daniel Amosin jälkeen, siis alternative rockin.

"Circle Slide" on ensimmäinen levy, johon musiikkidiggarin kannattaa tutustua The Choirin tuotannon osalta. Se on helposti avautuva, ainakin verrattuna "Chase the Kangaroo" ja "Wide-Eyed Wonder" -levyihin. Nimibiisi on ehkä aavistuksen liian pitkä, mutta toisaalta se vie mukaansa ihan kiitettävästi. Tunnetta ei puutu muistaakaan biiseistä. Kertoohan jo kappaleiden nimetkin, että "A Sentimantal Song" ja "Merciful Eyes" ja kaihoisa "If I Had a Yard" ovat todella riipaisevia kappaleita. "Tear for Tear" on vähän yli minuutin raita, ja toivoisinkin että se olisi pidempi, sillä se jotenkin tuntuu loppuvan kesken. "About Love" -kipaleella kuullaan Mark Heardin lauluakin ja se voisi hyvin olla hänen myöhäisemmillä levyillään, kuten vaikka "Second Hand". "Blues Skies" on niin ikään tunnelmallinen kappale. "Laugh Loop" -kappale on ainoa biisi, jonka mukana oloa en ymmärrä tällä levyllä. Se on alle kahden minuutin biisi, joka ei tuo mitään uutta kokonaisuuteen. "Restore My Soul" yrittää pelastaa tämän levyn huonolta päätökseltä ja onnistuukin siinä ihan erinomaisesti.

Vaikka parhaat biisit ovatkin alussa, ei loppu ole paljoa huonompi. The Choir on yksi niistä yhtyeistä, joihin kannatta tutustua enemmänkin, varsinkin tässä arvostelussa mainittuihin levyihin. Harmi kyllä, levyt ovat CD-muodossa vaikeasti saatavilla - kuinkas muuten...mutta onneksi nyt on tulossa kovaa vauhtia laillisia keinoja saada digitaalisessa muodossa vanhaa kunnon musiikkia.

1. Circle Slide
2. If I Had a Yard
3. A Sentimental Song
4. Merciful Eyes
5. Tear for Tear
6. About Love
7. Blues Skies
8. Laugh Loop
9. Restore My Soul

* * * * ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti