sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Point of Grace - Home for the Holidays

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 2010


Jouluksi kotiin!

Suoraan sanottuna minua ei paljoakaan kiinnosta ja innosta joululevyt, sillä niitä ei kehtaa kuunnella kuin joulukuussa. Nyt on kuitenkin niin, että joidenkin kristillisten artistien muutamat joululevyt ovat osoittautuneet todella tasokkaiksi, että niitä ei ole voinut olla hankkimatta. Point of Grace eli POG on yksi näistä. Alunperin POG oli neljän nuoren naisen muodostama tyttöbändi, mutta nyt vain kolmen naisen. Point of Gracen kaksi edellistä joululevyä olivat molemmat menestyksekkäitä, ja he julkaisivat vuonna 2010 jo kolmannen joulualbumin, mikä on ehkä jo liikaa. Puolustukseksi täytyy sanoa, että kyseessä on inspiroivin joululevy, jonka olen heiltä koskaan kuullut.

Yksi vaikuttavimmista elementeistä levyllä on kantrivaikutteet, jotka kuuluvat parhaiten biiseissä "White Christmas" ja "Labor of Love", varsinkin ensiksi mainitun kappaleen sovitukseen se on antanut todella paljon nopeutta ja ytyä. Muutenhan kappale olisi jo loppuun kulutettu, vaikkakin hieno. "Immanuel" on ehkä paras joulukappale, jonka olen koskaan kuullut. Siinä kuuluu selvä tunnelataus varsinkin kerto säkeessä. "Little Drummer Boy" on myös sovitettu uudella tavalla, mutta silti kunnioittaen alkuperäisversiota. Levyä kuunnellessa nousee ilon ja liikutuksen kyyneleet silmiin, kun kuuntelee biisejä kuten "Home for the Holidays / Silver Bells" ja "The Giver And the Gift", josssa jälkimmäisessä on mukana Jim Brickman.

Levyn letkeästä huumoripuolesta vastaavat kappaleet "Candy Cane Lane" ja "A Holly Jolly Christmas". "Joy to the World" on levyn iloisimpia kappaleita. Liikutuksen kyyneleet nousevat silmiin myös kappaleen "Not So Silent Night" aikana. Biisi itsessään kertoo Jumalan rakkaudesta maailmaa kohtaan.

Nyt kun POG on tehnyt kolme joululevyä, toive minulta olisi ettei  heiltä tulisi enää yhtään jouluaiheista levyä. Onhan tämä jo sinänsä yksi heidän merkkipaaluistaan - jollei jopa täydellinen joululevyksi.

1. White Christmas
2. Candy Cane Lane
3. Labor of Love
4. Home for the Holidays / Silver Bells
5. Immanuel
6. Little Drummer Boy
7. A Holly Jolly Christmas
8. Joy to the World
9. Not So Silent Night
10. The Giver And the Gift

* * * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti