tiistai 22. maaliskuuta 2011

U2 - The Joshua Tree

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1987




Etsivä löytää!

U2 oli aikoinaan bändi, jota vihasin todella paljon. En tiedä täsmälleen enää minkä takia. Vihasinko musiikkia vai Bonon elvistelyä? Vanhemmalla iällä kuitenkin sitä musiikkimakukin vähäsen muuttuu ja sitä oppii sietämään ihmisissä tiettyjä piirteitä. Nyt U2 on mielestäni ihan hyvä yhtye, ainakin nämä monet vanhemmat biisit kolahtavat melko hyvin.

U2 on yhtye, jota monikaan ei arvaa kristilliseksi. Ehkä syy on siinä, että bändi muistetaan parhaiten kappaleesta "Mysterious Ways", joka ei ole CCM-biisi. Bändin kaksi albumia, jotka löytyivät sekä CCM top25 että CCM top100 -listalta, "October" ja "The Joshua Tree" ovat säilyneet ajassa hyvin monien mielstä, jälkimmäisenä mainittu hieman paremmin.

Albumin vahvuus on sen tasaisuus. Vaikka monet hittibiisit on laitettukin alkuun ei lopussakaan juuri löydy moitittavaa, lukuunottamatta biisiä "Exit", joka on niin hirveää sekamelskaa, että se olisi ollut parempi jättää pois albumilta.

"Where the Street Have No Name" ja "I Still Haven't Found What I'm Looking for" ovat varmasti tunnetuimmat kappaleet albumilta. Silti, albumilta löytyy hienoja kappaleita paljon, mm. rauhallinen kappale "Running to Stand Still", itseäni tämän albumista innostumaan saanut "In God's Country" sekä puskan takaa noussut "One Tree Hill", jota pitkään arvoin yhdeksi heikoimmista kappaleesta, mutta josta olen alkanut pitämään ihan viime hetkinä.

"Trip Through Your Wires" tuo mukanaan huuliharppualun sekä Zeppelin-tyylistä materiaalia. Levyn parhaimpiin kappaleisiin kuuluvat "With Or Without You" ja rankka "Bullet the Blue Sky" säväyttävät kuulijan varmasti jo ensi kuulemalta.

"Red Hill Mining Town" ja "Mothers of the Disappeared" ovat keksinkertaisia biisejä verrattuna levyn muun materiaaliin. Bonon lauluääni ei varmasti ole niitä parhaimpia, mutta suurimmissa osassa biiseistä on jonkinlaista "magiaa".

Kokonaisuutena levy on tasainen kokonaisuus. Se saattaa myös jäädä U2:n parhaaksi hengelliseksi albumiksi, jollei bändi saa parempaa aikaan.

1. Where the Streets Have No Name
2. I Still Haven't Found What I'm Looking for
3. With Or Without You
4. Bullet the Blue Sky
5. Running to Stand Still
6. Red Hill Mining Town
7. In God's Country
8. Trip Through Your Wires
9. One Tree Hill
10. Exit
11. Mothers of the Disappeared

* * * * ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti