sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Stryper - To Hell with the Devil

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1986



Kristus on tie!

Stryperin toinen studioalbumi THWTD oli paljon suurempi menestys kuin yhtyeen debyytti "Soldiers Under Command". Paljolti tämä johtui hittiballadista "Honestly", mutta albumilta on toki noussut muitakin kappaleita ihan tunnetuiksi asti, ja täytyy ottaa sekin huomioon, että levyn yhdestoista kappaleesta peräti seitsemän päätyi yhtyeen molemmille livealbumeille saakka.

Aloitusraita "Abyss" on lyhyt mutta pelottavankuuloinen instrumentaali-intro. Se on hyvää pohjustusta myös pelottavan melodian omaavalle nimikkokappaleelle. Vuosien saatossa se on noussut yhtyeen tunnusbiisiksi. Seuraavat kappaleet "Calling on You" ja "Free" ovat molemmat niinikään hittejä, ja ilmesesti ne myös pyörivät 80-luvulla MTV:llä.

Kappaleen tunnetuin hitti "Honestly" sai kyseenalaisen kunnian olla yksi kaikkien aikojen kauheimmista rock-kappaleista. Yksi Anthraxin jäsenistä Scott Ian sanoi sen olevan "nössöin rock-kappale" ikinä. Sinänsä säälin häntä, sillä hän ei ollut ymmärtänyt kappaleen sanomaa täysin. Kyseessä on kappale, joka kertoo siitä miten paljon Jumala rakastaa meitä - juuri sinua. Hän rakastaa sinua ikuisesti täydellisellä rakkaudellaan, koska on luonut sinut. Moni saattaa ihmetellä, miten Jumala voi rakastaa jokaista luomaansa ihmistä niin paljon - ihmisiä kun on Maapallollakin nykyään 6 miljardin luokkaa. Se onkin mysteeri, jota ehkei inhimillisellä ajattelulla voi ymmärtää.

"The Way" muistuttaa vanhaa Europea, lähinnä tulee mieleen kappale "In The Future to Come". Kappaleessa on kuitenkin sanoman lisäksi parempaa Michael Sweetin vahva ääni, joka venyy levyllä - niin kuin livenäkin - ihan uskomattomiin suorituksiin. "Sing-Along Song" on molemmilla yhtyeen livelevyillä avausraita. Se sopii avaukseksi livekeikoille, mutta on ihan hyvä ettei sitä otettu studioalbumille avaukseksi. Se kun ei ole niitä rankimpia kappaleita.

"Holding on", "Rockin' the World" ja balladi "All of Me" ovat levyn tuntemmatomimmat kappaleet, mutta silti jokainen näistä on kelpoa kuunneltavaa enkä ottaisi yhtäkään niitä levyltä pois. "More Than a Man" -kappale päättää kivasti rankalla saundillaan albumin. Michael Sweet on sanonut, että jos laulat kertosäkeen ja myös tarkoitat laulamaasi, olet pelastunut. Se onkin totta, sillä suun tunnustuksella pelastutaan Raamatun mukaan.

Kokonaisuutena albumi on klassikko. Sillä on mukavasti "koukkuja", ja se on vanhaa kunnon kristillistä glam-rockia. Kaksi balladia ja rajut biisit tekevät albumista sellaisen, että sitä on jaksanut kuunnella vuodesta toiseen.

1. Abyss (To Hell with the Devil)
2. To Hell with the Devil
3. Calling on You
4. Free
5. Honestly
6. The Way
7. Sing-Along Song
8. Holding On
9. Rockin' the World
10. All of Me
11. More Than a Man

* * * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti