keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Point of Grace - Life Love & Other Mysteries

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1996



Hyvät ystävät...

Yksi kristillisen musiikin aliarvostetuimmista artisteista, Point of Grace, teki kolmannella albumillaan selväksi, että he ovat maailman kovin kristillinen tyttöpop-yhtye. Jo palkittu "The Whole Truth" kuuluu jokaisen itseään kunniottavan POG-fanin levyhyllyyn, mutta "Life Love & Other Mysteries" on täydellinen kaikinpuolin.

Point of Grace oli olemassa jo ennen Spice Girls -yhtyettä. Heillä on niin kulta- kuin platina-albumejakin. Silti, tuntuu että muu maailma ei huomaa heitä. Kristillistä musiikkia soitetaan niin harvoin radioissa, varsinkin Suomessa. Se on sääli, sillä POG on oikeasti hyvä tyttöbändi.

Kaikki hitit kristillisellä listalla tältä albumilta, "Keep the Candle Burning", "That's the Way It's Meant to Be", "You Are the Answer" ja "Circle of Friends" ovat loistavia ja piristävää kuunneltavaa. Tyttöjen äänet sopivat joka kappaleessa sopivasti yhteen.

Levyn tunnelataus on positiivisuuden puolella, mutta mukaan on mahtunut myös yksi vähemmän iloinen kappale. "God Forbid" on yksi raastavimmista kappaleista tunteellisesti. Vaikka se onkin hyvä kappale, olen iloinen ettei se ole lopettamassa tätä levyä vaan "Circle of Friends".

Jo avauskappale, joka on myös levyn nimi, laittaa levyn hyvin käyntiin. "Keep the Candle Burning" on levyltä suosikkikappaleeni. Silti "You Are the Answer" kilpailee siitä tittelistä jatkuvasti. "Sing a Song" sitä vastoin oli jossain vaiheessa inhokkieni listalla, mutta nykyään siitä on kavanut oikein kiva kappale. "Gone Are the Dark Days" ja "Any Road, Any Cost" ovat takuuvarmoja Jeesuksen seuraamisbiisejä. "Jesus Doesn't Care" -biisin sanoma on se, että Jeesus ei välitä mitä olet tehnyt tai missä ollut - anteeksiantoa hän on yhä antamassa kaikesta huolimatta. Jumala rakastaa sinua iankaikkisella rakkaudella - hän tarvitsee vain sinun hyväksyntäsi.

Kokonaisuutena levy on Point of Gracen parhaita, ja vaikka yhtye on tehnyt levyjä (ja tekee vieläkin) paljon, ei tämän albumin nujertaa heiltä tuskin löydy. Tyttöjen äänet sopivat hyvin yhtyeen ja he todella osaavat laulaa.

1. Life Love & Other Mysteries
2. Keep the Candle Burning
3. That's the Way It's Meant to Be
4. Jesus Doesn't Care
5. Gone Are the Dark Days
6. Sing a Song
7. Any Road, Any Cost
8. You Are the Answer
9. God Forbid
10. Circle of Friends

* * * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti