torstai 24. maaliskuuta 2011

Mark Heard - Victims of the Age

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1982



HUOM: Jeesus voi varastaa syntisi!

Mark Heard oli aikoinaan suosittu laulaja kristillisissä piireissä. Hänen laulunsa elävät vieläkin. Tämä on ehkä tunnetuin hänen 80-luvun albumeistaan. Vaikka "Second Hand" ja "Dry Bones Dance" olivat TOP100 CCM-listalla ylempänä kuin tämä, ei laulujen todellista arvoa voi mitata.

Levyn kappaleet ovat kunnon rokkia. "Victims of the Age", "City Life Won't Let Up" ja "Faces in Cabs" ottavat kantaa ihmisyyteen ja ihmisen arvoon. Mark Heardin lauluääni on todella hyvässä kunnossa vielä tässä. En ole oikein "Second Hand" -albumin fani, joten tämä sopii minulle oikein hyvin.

"Nothing Is Bothering Me" on kiva blues-vivahteinen kappale. Tykkään erityisesti sanoista - kappaleessa kun lauletaan, että Jeesusta ei saa päästä sisään, koska hän voi tulla varastamaan syntisi. Se on sinänsä hauskaa, koska kaikki tajuavat synnin olevan pahasta. Ilman Jeesuksen sydämeen tuloa palaisimme iankaikkisessa helvetissä.

"Some Folk's World" kertoo ihmisten epävarmuudesta uskonasioissa. Jotkut maistavat vähän sitä sun tätä koskaan tekemättä täydellistä ratkaisua. Tiedän etten itse ole paras kertomaan tätä, mutta olisi hyvä omistautua sille, mihin uskoo. Kappale on ihan hyvä, mutta se on aavistuksen liian pitkä. Sen rauhallinen melodia on rock-pläjäysten jälkeen ihan tervetullut.

"Growing Up Blind" on melko keskinkertainen kappale, mutta tällä albumilla ei heikkoja kappaleita olekaan. Jopa "Dancing at the Policeman's Ball" kuulostaa hyvältä, mutta ehkä se johtuu siitä mielikuvasta, jonka sain biisistä - melko hauska biisi. "Everybody Loves a Holy War" on karu totuus nykymaailmasta. Hienoa, että kappale on hidas, se tuo sanoihin omaa sävyä ja surullisuutta.

"Heart of Hearts" on aikansa klassikkobiisi! Se tuo minulle melkein kyyneleet silmiin. Se on kiistatta yksi Mark Heardin parhaista kappaleista. Tämän kappaleen on muuten levyttänyt myös Leslie "Sam" Phillips debyyttialbumilleen "Beyond Saturday Night". Hieno kappale täytyy sanoa - koskettavat sanat ja hyvä melodia.

Kokonaisuutena albumia voidaan pitää Mark Heardin ehkä parhaimpana levynä. Vaikka se ei ole ehkä yhtä arvostettu kuin "Second Hand" niin lauluissa on sitä nuoruuden intoa ja aitoa "viattomuutta". Levyllä parasta on sanoitukset, ne kun ovat niin aidon ja rehellisen kuuloiset.

1. Victims of the Age
2. City Life Won't Let Up
3. Faces in Cabs
4. Nothing Is Bothering Me
5. Some Folks' World
6. Growing Up Blind
7. Dancing at the Policeman's Ball
8. Everybody Loves a Holy War
9. Heart of Hearts

* * * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti