torstai 31. maaliskuuta 2011

Resurrection Band - Rainbow's End

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1979



Jumala tekee värin, mutta väri ei tee Jumalaa.

Resurrection Band -yhtyettä pidetään ensimmäisenä kristillisenä esiheavyrock-yhtyeenä. Bändin musiikki muistutti melko paljon Led Zeppeliniä, tosin Resurrection Bandin laulajista toinen on nainen. Yhtye ei ole yhtä kuuluisa kuin esimerkiksi Stryper, mutta musiikki on silti vähintään yhtä hyvää näillä ensimmäisillä CD:eillä julkaistuilla albumeilla. "Awaiting Your Reply" sai tästä albumista hyvän jatkajan, vaikka levy-yhtiö oli eri mieltä. Voisin jopa sanoa, että tämä on suosikkini RB:n albumeista.

Albumin teemat vaihtelevat varsin monipuolisesti. Tällä tarkoitan sitä, että on Jumalaa ylistäviä kappaleita, ihmisyyttä käsitteleviä niin ikään sekä Jeesuksen sovituustyöstä kertovia biisejä. Erityisesti pidän siitä, että Wendi Kaiserille on annettu tilaa laulussa unohtamatta silti Glenn Kaiserin osuutta. Albumi ei ole yhtä zeppelinimäinen kuin "Awaiting Your Reply", mikä monien mielestä voi olla helpotus. Mielestäni tässä he löysivät oman tyylinsä.

Albumilla ei ole yhtään heikkoa kappaletta. Sanoitukset ovat huoellla tehty ja monet jopa tosi koskettavia. Esimerkiksi "Paint a Picture" käsittelee ihmisen rikkinäisyyttä positiivisella tavalla. Yhtään varsinaista balladia levyllä ei ole, vaikka mm. "Everytime It Rains" ja "Concert for a Queen" väläyttelevätkin rauhallisia kohtia. Melodiat ovat hyvin rakennettuja

Kokonaisuutena kiva reilun puolen tunnin paketti. Tähän albumiin kannattaa tutustua paremmin, sillä biisit avautuvat kunnolla vasta 6-8 kuuntelukerran jälkeen täyteen kukoistukseensa.

1. Midnight Son
2. Strongman
3. Afrikaans
4. Skyline
5. Paint a Picture
6. Rainbow's End
7. Concert for a Queen
8. Sacrifice of Love
9. The Wolfsong
10. Everytime It Rains

* * * * ½

2 kommenttia:

  1. Paint A Picture soi kuulokkeissani aina silloin tällöin ja saa minut usein hyvälle mielelle. :) Viimeistään tämä kappale todistaa että hevikin voi kauneimmillaan olla kaunista. :D

    By the way, onko Rezin keulakuvan Glenn Kaiserin soolotuotanto tai Rezin aikalaisbändin Jerusalemin tuotanto sulle tuttua? Olisi kiva lukea joskus ajatuksiasi niistäkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! :)

      Glenn Kaiserin soolotuotanto ei ole tuttua. Täytyy katsoa jos jossain välissä kuuntelee vaikka YouTubesta jonkin biisin.

      Jerusalemin tuontantokaan en paljon ole tutustunut, mutta eräs kaverini laittoi kerran soimaan "The Prophet" -albumilta yhden biisin, josta tykkäsin tosi paljon. Hän oli saanut laillisesti ladattua koko albumin jostain. Olisi kyllä kiva tutustua ainakin Jerusalemin tuotantoon paremmin, mutta kovin harvoin tulee vastaan CD-muodossa heidän levyjään.

      Toivon että enemmän julkaistaisiin noita vanhoja levyjä uudestaan CD:nä. Monet ovat jo harvinaisuuksia, joita saa ostaa kovalla hinnalla Amazonista tai Ebaystä.

      Poista