lauantai 30. elokuuta 2014

Jennifer Knapp - Lay It Down

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 2000



Timanttimme on tässä?

Jennifer Knappin aikasempi levy "Kansas" oli tyyliltään Alanis Morissetten tyylistä musiikkia, ja mihin Jennifer pääsisi äänestään tälläkään levyllä? Ei ole pakotietä siitä. Tyyli sen sijaan on muuttunut rauhallisemmaksi kuin edellisellä albumilla. Monet sanoituksista vaikuttavat todella suoralta puheelta Jumalalle. En voi sanoa, että olisin milloinkaan inhonnut tätä levyä sen rauhallisempien melodioiden vuoksi, lähinnä se yllätti. Olen silti oppinut tykkäämään siitä ajan mittaan.

Biiseistä "A Little More" ja vaikuttava tulkinta "Diamond in the Rough" -biisistä ovat varmasti niitä helpoimmin avautuvia. Rokimmista kappaleista "Into You" tarttui melko pian korviin pitemmäksi aikaa aikoinaan kun tutustuin levyyn. Levy on edelleen pop/rock -genreä huolimatta että siihen on otettu pieniä folk-vaikutteita. Nimibiisi on varsin onnistunut myös. Uskon, että monet hämmästyivät tämän albumin kuulleessaan aikoinaan, sillä "Kansas" oli jokseenkin erilainen tähän verrattuna.

"Undo Me" -kaltaisia hittejä en levyltä löydä, mutta tämä onkin enemmän kokonaisuus. Sen tasaisuus varmasti vetoaa kuulijoihin ja sanoitukset ovatkin suurimmksi osaksi Knappin itsensä tekemiä. Albumilta löytyy vähän aina uutta kuuntelukerta kuuntelukerran jälkeen.

1. A Little More
2. Lay It Down
3. Usher Me Down
4. Into You
5. All Consuming Fire
6. You Answer Me
7. You Remain
8. Diamond in the Rough
9. When Nothing Satisfies
10. Peace

* * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti