torstai 21. elokuuta 2014

Tourniquet - Pathogenic Ocular Dissonance

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1992


Värikästä ja progressiivista thrash metallia!

Tourniquetin kolmas albumi "Pathogenic Ocular Dissonance" oli samalla viimeinen yhtyeen levy, jossa oli Guy Ritter solistina. Olen vain kuullut, että hänellä oli erimielisyyksiä yhtyeen suuntauksesta musikaalisessa mielessä. Guy itse olisi tahtonut keskittyä mättömeininkiin, kun taas ainakin yhtyeen keulahahmo ja rumpali Ted Kirkpatrick tahtoi tehdä progressiivisempaa metallia höystettynä erikoisilla biisien nimillä. Kirkpatrick kertoi jossakin haastattelussa työskennelleensä joskus farmaseuttina, ja se on inspiroinut laatia tälle albumille hienoja ja vaikeita biisien nimiä. Voin tunnustaa suoralta kädeltä, että ainakaan minä en ymmärtänyt ainoatakaan kappaleen nimeä, ja nytkin vain nimibiisin jotenkuten, koska se on selitetty kansivihossa. Musiikki on silti rajua metallia alusta loppuun ja sanoma on kristillinen.

Nimibiisi on kiistatta albumin paras kappale, mutta levyltä löytyy muitakin hienoja, vahvoja riffejä monista kappaleista. "Phantom Limb" ei aluksi kuulunut suosikkeihini, mutta niin sitä vain mieli muuttuu ja tuostakin tykkään nyt todella paljon. Yksi Kirkpatrickin omista suosikeista koko yhtyeen tuotannosta on "Gelatinous Tubercules of Purulent Ossification", ja kieltämättä se on upea ja omituinen sekä varmasti haastava kappale. "Incommensurate" on niin ikään jäänyt mieleeni jo ensimmäisestä kuuntelukerrasta. Kymmenen minuuttia pitkä "The Skeezix Dilemma" on upea päätös tälle kovalle metallilevylle.

Tourniquetin musiikkia on vaikea verrata mihinkään muuhun yhtyeeseen, ja ainakin tämä albumi on niin omaperäinen, että en lähe edes yrittämään vertailua. Joka tapauksessa "Stop the Bleeding" ja "Psychosurgery" sai tästä albumista aikoinaan hienon seuraajan, ja monet fanit pitävät tätä heidän parhaimpanaan. Tourniquetilla on muuten sanottu olevan enemmän riffejä yhdessä kappaleessa kuin Iron Maidenilla koko tuotannossa. Hieman liioiteltua, mutta on siinä pieni totuuden siemen.

1. Impending Embolism
2. Pathogenic Ocular Dissonance
3. Phantom Limb
4. Ruminating Virulence
5. Spectrophobic Dementia
6. Gelatinous Tubercules of Purulent Ossification
7. Incommensurate
8. Exoskelentons
9. Theodicy on Trial
10. Descent into the Maelstrom
11. En Hakkore
12. The Skeezix Dilemma

* * * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti