perjantai 29. elokuuta 2014

Keith Green - For Him Who Has Ears to Hear

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1977


Tee parhaasi, Hän huolehtii kaikesta muusta!

Keith Green on varmasti tuttu kaikille niille, jotka ovat tutustuneet jonkin verran kristillisen rockin historiaan. Hän oli yksi niistä artisteista, jotka menestyivät musiikillaan. Sitäkin ennen oli toki mm Larry Norman ja Love Song, mutta Keith Green sai tunnustusta jo eläessään ja ollessaan hyvässä vireessä. Tämä hänen debyyttinsä löytyi melko kärkipäästä CCM-lehden kriitikoiden listauksessa, ja tuskin monikaan kiistää tämän albumin vaikutusta historiaan. Musiikkina se kuulostaa paikoitellen jopa vanhentuneelta, mutta silti erinomaiselta.

Voisi sanoa, että aloituskappale "You Put This Love in My Heart" ja toinen rempseä biisi "Because of You" ovat esimerkkejä siitä, mitä nykyinen gospel-musiikki voisi tarvita. Molemmat ovat tosi iloisia kappaleita ja antavat kunnian Jumalalle. Ne saavat hymyn huulille. Ylistää voi myös olematta tylsä. Kappaleissa on totisesti paljon tärkeää sanottavaa. Pidän sanoituksia innostavina. Keith Green ei häpeillyt laittaa kappaletta "No One Believes in Me Anymore" levylle. Tuossa kappaleessa kerrotaan, kuinka Saatana kehuskelee itseään, että kukaan ei usko häneen enää. Tämä on totta valitettavasti nykyään, tuntuu että kristitytkin eivät usko Paholaisen olemassaoloon ja Helvettiin enää, vaikka aivan selvästi Raamatussa puhutaan niistä asioista. Toinen huomionarvoinen kappale on "Song to My Parents", jonka varmasti moni uskova voi allekirjoittaa, ainakin jos vanhemmat eivät ole uskossa. Rakkaillensa näin tärkeästä asiasta kertominen saattaa olla monesti hankalaa, mutta teemme niin koska tahdomme heidän olevan mukana matkalla Taivaaseen.

"Your Love Broke Through" on tullut tutuksi monen muunkin artistin esittämänä, mm. Phil Keaggyn ja Rebecca St. Jamesin versiot olen kuullut. Molemmat niistä ovat hyviä, mutta mielestäni ei ole Keith Greenin voittanutta. Hän sai siihen niin paljon tunnetta, etten usko kenenkään muun pystyvän koskaan samaan. Albumi päättyy vanhaan gospel-klassikkoon "Easter Song". Olen muistaakseni kuullut alkuperäisenkin, ja se on loistava, mutta Keith Green kyllä painii ihan samassa sarjassa.

Kristityt yleensä kamppailevat sen kanssa, että pitäisikö tehdä jotain ihmeellistä, jotta pääsee Taivaseen. Tietenkään ei tarvitse kuin uskoa Jeesukseen, mutta meidät on myös kutsuttu tekemään asioita, joita emme tee ansaitaksemme jotain vaan siksi että rakastamme Jumalaa ja läheisiämme. Tämä on luonnollista seurausta saamastamme rakkaudesta. Kuuntele ihmeessä myös biisi "He'll Take Care of the Rest", joka varmasti innostaa sinuakin.

1. You Put This Love in My Heart
2. I Can't Believe It!
3. Because of You
4. When I Hear the Praises Start
5. He'll Take Care of the Rest
6. Your Love Broke Through
7. No One Belives in Me Anymore (Satan's Boast)
8. Song to My Parents (I Only Wanna See You There)
9. Trials Turned to Gold
10. Easter Song

* * * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti