perjantai 22. elokuuta 2014

Ultimatum - Into the Pit

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 2007


Yksi kaikkien puolesta!

Ultimatum tuli minulle vastaan, kun katsoin listaa parhaimmista kristillisistä metallialbumeista. Erään kristillisen lehden järjestemässä äänestyksessä lukijat olivat valinneet kaksi albumia kyseisesltä yhtyeeltä. Tämä "Into the Pit" -levy on puolestaan vähän uudempaa tuotantoa.

Ultimatum on yllättävänkin vanha bändi, mutta heillä on ollut vaikeuksia saada studioalbumeja julkaistuksi. Demoja heillä on muutamia, mutta varsinaiseksi omaksi täyspitkäksi "Into the Pit" on vasta neljäs. Musiikki on erittäin rankkaa thrash metallia. Muutamat biisit kuulostavat riffien puolesta hieman vanhalta Metallicalta, mutta lauluääneltään Scott Waters tuo mieleen Kreatorin tai Sepulturan laulajan. Tämä albumi saattaa olla monelle metallifanillekin liian raju, tulee mieleen Believer -yhtyeen vanhat levyt.

"One for All", "Deathwish" ja ehkä levyn tunnetuin kappale "Heart of Metal" ovat kaikki mahtavia biisejä. Iron Maiden -cover "Wrathchild" on hyvin tehty, ja se kunnioittaa alkuperäistä, joka löytyy Maidenin toiselta albumilta "Killers" - samalla se on myös Ultimatumin tyylille sopiva kappale. Instrumentaalinen "Into the Pit" tuntuu aluksi rauhalliselta kappaleelta, mutta muuttuu kuin varkain ehkä levyn pelottavimmaksi kappaleeksi. "Game Over" varoittaa siitä, että meidän kaikkien aika on rajallinen.

Albumi on erittäin rankka ja raju. Muutamat biisit muistuttavat toisiaan liikaa, ehkä rankkuuteen on siis luotettu liiankin paljon. Albumin sanoma on suurelta osin sitä, että me tarvitsemme Kristusta ennen kuin on liian myöhäistä, välttääksemme Helvetin. Muutamien hyvien biisien lomassa kaipaan kyllä vanhan tyylin musiikkia, tarkoitan bändin huippualbumeja "The Mechanics of Perious Times" ja "Puppet of Destruction". Ei silti huono vaihtoehto tämäkään.

1. One for All
2. Exonerate
3. Deathwish
4. Blood Covenant
5. Heart of Metal
6. Wrathchild
7. Transgressor
8. Blink
9. Blind Faith
10. Into the Pit
11. Game Over

* * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti