lauantai 16. elokuuta 2014

Petra - Petra Praise: The Rock Cries Out

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1989



Ylistystä Kuninkaalle!

Yhtyeen mukaan tämä albumi oli demo, jonka levy-yhtiö laittoi suoraan kauppoihin, jopa heidän ottamansa päällykannen kera. Kyseessä oli ensimmäinen Petran kokonainen ylistysalbumi. Se ei kuitenkaan ollut ihan tavallinen ylistysalbumi, vaan pirteämpi ja rokkaavampi kuin monet muut kuulemani vastaavat. Tempo on monissa biiseissä erittäin nopea, mutta myös fiilistellä osataan, rauhallisestikin. Alunperin kuulin eräällä kokoelmalla "I Will Celebrate / When The Spirit of the Lord" -raidan ja siitä sain idean hankkia tämän. Aluksi se kuulostaakin erittäin mukavalta, mutta täytyy myöntää, että ajan hammas on syönyt sitä.

Ensimmäinen puoliskon perusteella - ihan kaikki ennen "I Will Sing Praise" kuulostavat hyviltä versioilta vanhoista klassikoista, mutta juuri tuo biisi on niin turha, sillä se oikeastaan tuo mitään uutta. "Hallowed Be Thy Name" samoin kuulostaa väsähteneeltä, mutta ennen kaikkea kaamea "Friends (All in the Family of God)" imee paljon mehuja kuunneltaessa. Se kuulostaa 50-luvun viihdemusiikkilta. Voisi olla tunnarina jossain. Kaksi viimeistä ovat jotenkuten hienoja ylistyskappaleita, mutta siinäkin vaivaa jokin - ne ovat liveversioita. Se vähän rikkoo albumia.

Alkupuolisko on sen sijaan tosiaan täyttä rautaa! Ylistys ei ole kuulostanut koskaan näin raikkaalta. Jumalaa ylistetään hienoilla kappaleelle, kuten "I Love The Lord", "King of Kings" ja "Jesus, Jesus, Glorious One". "Take Me In" on vähän rauhallisempi, mutta olen oppinut siitäkin tykkäämään pikkuhiljaa, vaikka siitäkin on varmasti parempia versioita tehty. Biisit nivoutuvat pääsääntöisesti erittäin hyvin yhteen. Ei ihme, että Petra sai tällä ensimmäisen kultalevynsä.

1. I Love The Lord
2. King of Kings
3. Jesus, Jesus, Glorious One
4. The Battle Belongs to The Lord
5. Take Me In
6. Salvation Belongs to Our God
7. The King of Glory Shall Come In
8. No Weapon Formed Against Us
9. I Will Celebrate / When the Spirit of the Lord
10. I Will Sing Praise
11. Hallowed Be Thy Name
12. Friends (All in the Family of God)
13. I Will Call Upon The Lord
14. We Exalt Thee

* * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti