maanantai 4. huhtikuuta 2011

Petra - Never Say Die

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1981



Ei ole koskaan liian myöhäistä!

Petran neljäs albumi oli selvä parannus kolmannesta albumista "Washes Whiter Than", joka toki sisälsi pari hyvää biisiä, mutta saundimaailmassa tapahtui "Never Say Die" -albumilla selvä muutos. Ehkä se on monelle tuntematonkin albumi, koska sitä on niin vaikeasti saatavilla. Silti, tämä oli valmistelua sellaisille albumeilla kuin "More Power to Ya" ja "Not of This World", joten ei se ihan kurja albumi voi olla...vai voiko? Levy oli viime päiviin asti minulla levyhyllyssä pölyttymässä kunnes päätin ottaa sen esille ja kuunnella sen pitkästä aikaa.

Kuten todettua, Greg X Volzin laulu oli tullut tutuksi jo aiemmilla albumeilla, mutta vasta tämä kyseinen albumi näytti todelliset kyntensä. Aloitus on rauhallinen ja leppoisa. Lähes kolmeminuuttinen "The Coloring Song" käsittää nimensä mukaisesti värimaailmaa ja sen hienoutta. Jumala on luonut värit, se on rikkaus. "Chameleon" oli minulla ollut skipattavien joukossa pitkään - ehkä sen lähes kuuden minuutin pituudesta johtuen. Se ei silti ole hullumpi biisi. Sopivan rokkaava unohtamatta kauniita kohtia. "Angel of Light" on kappale itse sielunvihollisesta. Hän kätkeytyy Valon enkeliksi, jotta voi hämätä ihmisiä. Biisi on yksi albumin rokkaavimmista.

"Killing My Old Man" avautui niin ikään ihan viime aikoina. Siinä on loistavat lauluosuudet. Melodia voi jäädä soimaan päähän - se on tosi tarttuva! "Without Him We Can Do Nothing" on loistava ylistysbiisi. "Never Say Die" on hauska biisi, vähän niin kuin "Killing My Old Man".

"I Can Be Friends With You" kertoo ystävyydestä yleensäkin - mutta ennen kaikkea ystävästä (Jeesuksesta) sekä rakkaudesta. Suurempaa rakkautta ei olekaan kuin antaa henkensä ystäviensä puolesta. Kehoitan teitä olemaan ystäviä keskenänne! Kristityt tunnistaa keskenäisestä rakkaudesta, joka vuotaa yli myös ei-kristityille. "For Annie" on rauhallinen ja surullinen kappale Annie-nimisestä tytöstä, joka teki itsemurhan. Ja vain siksi, että hän luuli ettei kukaan rakasta häntä! Loppujen lopuksi hänen läheisensä rakastivat häntä ja tietysti Jumala. Kappaleessa on kuitenkin toivoa lopussa. Lähimmäisesi voi olla se "Annie", josta kappaleessa lauletaan. Hän on sinun lähimmäisesi. Kerro kuinka paljon sinä ja Jumala välitätte!

"Father of Lights" on levyn ainoa keskinkertainen kappale. Se on hiukan tylsä ja mitäänsanomaton. Tietysti on ajateltu piristystä äskeisen jälkeen, mutta "Praise Ye The Lord" silti olisi paikannut sen ihan hyvin. Se on ylistysbiisi ja samalla levyn päätöskappale.

Kokonaisuutena levy oli yllättävän hyvä. Mielestäni tätä albumia on turhaan parjattu.
Se on selvästi parempi kuin esimerkiksi "Beat the System". Volzin laulu on hyvässä vireessä ja tämä on rokkia eikä mitään syntikkakikkailua.

1. The Coloring Song
2. Chameleon
3. Angel of Light
4. Killing My Old Man
5. Without Him We Can Do Nothing
6. Never Say Die
7. I Can Be Friends With You
8. For Annie
9. Father of Lights
10. Praise Ye The Lord

* * * ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti