perjantai 29. huhtikuuta 2011

Amy Grant - Amy Grant

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1978



Kävele valossa!

Amy Grantin ensimmäinen ei ollut kristilliselle musiikille kauhean tärkeä julkaisu, mutta Amylle itselleen varmasti oli. Tämä albumi jää usein vähäiselle huomiolle Amyn tuotannossa, sillä Amy on tämän jälkeen tehnyt paljon menestyksekkäitä albumja, kuten "Lead Me On", "Age to Age", "Heart in Motion" ja "Behind the Eyes". Silti, muutamat tämän albumin kappaleet ansaitsivat varmasti enemmän huomiota kuin yleensä.

Albumi alkaa kahdella mukavalla biisillä "Beautiful Music" ja "Mountain Top". Amyn läheinen suhde Jumalaan suorastaan tuntuu hänen äänessään. "Mountain Top" antaa uuden kuvan Jumalan palvonnasta. Se on enemmän kuin laulamista - se on myös palvelemista.

Albumilla on melko pop-vivahteinen tunnelma, vaikka mukaan on otettu hieman jazzahtavaakin melodioita. "Old Man's Rubble" on varmasti albumin rokkaavin plus samalla kuuluisin kappale. Muita mainitsemisen arvoisia kappaleita ovat "What a DIfference You've Made", "Walking in the Light" ja "Brand New Start". Biisien pieni miinus on niiden lyhyys, sillä jopa kolmen biisin kesto on alle minuutti ja pisin biisikin "Father" ei yllä edes yli neljän minuutin. Lisäksi biisien iloisuus ja tälläinen "lalattelu" alkaa pian pursuamaan korvista ulos. Eihän biisien iloisuudessa mitään väärää ole, mutta se kuulostaa melko lapselliselta.

Kokonaisuutena albumi on kohtalainen Amyn tuotannosta. Sitä ei voi sanoa miksikään hittialbumiksi, mutta siinä on silti muutama todella hyvä kappale. Biiseistä välittyy iloisuus ja onnellisuus jopa liikaakin. Amy laulaa todella hyvin - hänellä on erinomainen ääni.

1. Beautiful Music
2. Mountain Top
3. Psalm 104
4. Old Man's Rubble
5. Brand New Start
6. Grape, Grape Joy
7. Walking in the Light
8. What a Difference You've Made
9. Father
10. I Know Better Now
11. The Lord Has a Will
12. On And On
13. He Gave Me a New Song

* * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti