lauantai 30. huhtikuuta 2011

Petra - More Power to Ya

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1982



Leijona tankkiin!

Greg X Volzin aikaisista Petran albumeista "More Power to Ya" on ehdottomasti arvostetuin kriitikoiden kesken. Riittääkö sen kantti kuitenkaan lähes 30 vuoden jälkeen? Saa nähdä. Se oli kuitenkin Petran albumeista toinen "Beyond Belief" -levyn ohella joka pääsi kriitikoiden TOP100-listalle noin kymmenen vuotta sitten. Vaikka se oli listan häntäpäässä, siinä on paljon tunnettuja biisejä. Petra on myös monelle kristilliselle bändille ollut esikuva.

Kouvolassa Vappugospelissa vuonna 2011 kuullaan Petraa - tässä klassisessa kokoonpanossa. Kuultavaksi jää, soittavatko he kenties tältä levyltä eniten biisejä. Ainakin "Back to the Rock" -albumille oli valittu peräti neljä kappaletta tältä levyltä. Levylle, johon Petra teki uudelleen peräti 10 Gregin aikaista kappaletta sekä kaksi uuttakin. Kappaleet "Second Wind", "More Power to Ya", "Rose Colored Stained Glass Windows" ja "Let Everything That Hath Breath" ovat kaikki vähän erityylisiä kappaleita, joten sikäli valinta osui nappiin.

"More Power to Ya" -albumille peräti 8 kappaletta on säveltänyt ja sanoittanut yhtyeen keulakuva Bob Hartman. "Let Everything That Hath Breath" on Volzin tekemä ja "Road to Zion" -kappaleen on tehnyt Hudson - coveriahan ei jätetä. Yksin tehtynä biisit onnistuvat näemmä parhaiten, joten miksei...

Levy alkaa kivasti rokkaavilla kappaleilla "Stand Up" ja "Second Wind". Vaikka Gregin ääni kuulosti aluksi hieman kimakalta, se ei haittaa enää. Biisit ovat rohkaisevia ja kannustavat uskon sotureita jatkamaan luottamalla Jumalan armoon.

"More Power to Ya" on levyn suosituin kappale. Se esiintyy usein parhaimpien kristillisten biisien listoilla. Se on kaunis ja rauhallinen rohkaiseva kappale. "Judas' Kiss" on ollut perinteisesti suosittu kappale soitettavaksi Gregin keikoilla. Se on myös rokkaava, mutta murheellinen kappale lähimmäisen ja hyväntekijän pettämisestä. "Rose Colored Stained Glass Windows" (Onpa pitkä nimi kappaleella.) on niin ikään todella suosittu. Monet sanovat nimen omaan tulleensa Petran faneiksi kyseisen kappaleen johdosta. Siinä on rauhallinen osuus alussa, mutta sitten se alkaa todella rokkaamaan.

"Run for the Prize" on on mukava nopeatempoinen kappale. "All Over Me" on pienin suosikkini levyltä. Silläkin on tietysti iankaikkinen sanomansa Jumalan rakkauden teosta. Se on ehkä vähän pitkä, mutta melodia on tosi mukava. "Let Everything That Hath Breath" on rock-henkinen ylistyskappale. Se on Gregin kirjoittamista kappaleista tunnetuimpia. "Road to Zion" -kappaleella on todella syvällinen sanoma ja melodia. Petran versio kappaleesta on kaunis. Se on yksi kauniimpia covereita, jonka olen kuullut. "Disciple" -biisi on levyn ehkäpä monipuolisin kappale riffeiltään. Silti se ei ole suurimpia suosikkejani levyltä, mutta todella hyvä lopetukseksi.

Kokonaisuutena "More Power to Ya" tarjoaa todella hyvän rock-painotteisen kokemuksen. Se on ehdottomasti Gregin aikaisista levyistä paras. Se on antanut minulle virtaa monina lukuisina aikoina.

1. Stand Up
2. Second Wind
3. More Power to Ya
4. Judas' Kiss
5. Rose Colored Stained Glass Windows
6. Run for the Prize
7. All Over Me
8. Let Everything That Hath Breath
9. Road to Zion
10. Disciple

* * * * ½

1 kommentti:

  1. More Power To Ya on minunkin mielestäni paras Wolz-levytys, eikä vähiten siksi että se on äänitetty ja julkaistu samana vuonna kun itse synnyin. :D

    Omia suosikkejani levyltä ovat nimikappale, Let Everything That Hath Breath ja blues-henkinen All Over Me. Second Wind toimii mielestäni jostain syystä paremmin vuoden 2010 uusintalevytyksenä. Oli hieno elämys kuulla nämä biisit livenä Kouvolassa vuonna 2011. :)

    Siunausta blogikirjoituksillesi! :)

    VastaaPoista