keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Jaci Velasquez - Heavenly Place

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1996



Vähäsen Taivasta

Tällä albumilla Jaci Velasquez breikkasi, ja sitä voi kutsua hänen debyyttialbumiksi, sillä sitä ennen olevat albumit ovat todella vaikeasti saatavilla. Erityisesti "If This World" auttoi häntä menestyksen kukkuloille. Jacia voi hyvällä syyllä kutsua kristillisen musiikin Mariah Careyksi, paitsi että Jaci on tehnyt paljon parempia levyjä. Hänen saavutuksensa eivät ehkä myynnillisesti "ihan" yllä Mariah Careyn tasolle, mutta kristillisen musiiikin avulla on hankalampi menestyä, varsinkin ulkomaisen artistin Suomessa. Latinopoppia laulava Jaci on julkaissut paljon menestyksekkäitä albumeja tämän jälkeen ja julkaisee edelleen, mutta vain aika näyttää onko mistään hänen muusta albumista tälle vastusta.

"If This World" on hyvä aloitus - rohkaiseva kappale sille, joka tuntee itsensä hylätyksi tai yksinäiseksi. Apu on lähempänä kuin tarvitseekaan. Jumala ei hylkää lastaan ikinä. "Un Lugar Celestial" on Jacin tuotannosta ehkä minun lempikappaleeni, koska se on todella pirteä laulu. "Flower in the Rain" on koskettava ja kaunis kappale. "On My Knees" on rauhallisempi kappale, mutta sekin on oman aikansa klassikko. Jacilta löytyy jopa sen niminen kokoelma, joten ei mikään turha kappale. "Shelter" oli aluksi minulle jonkinlainen mysteeri - pidänkö vai enkö? Nyt tajuan että tämä positiivista sanomaa uhkuva kappale on melodialtaan erittäin hyvä ja sopii täydellisesti kokonaisuuteen.

"Baptize Me" kertoo tietenkin uskovien kasteesta eikä mistään vauvakasteesta, jota liian usein tehdään pikku vauvoille. Lapsikasteen vielä ymmärtäisin, mutta se että kastetaan pieniä vauvoja ja usein vielä ilman että vanhemmat ajattelevat sen olevan muuta kuin riitti ja pakko liittyä kirkkoon. Kappale on erittäin hyvä. Melodia joka saavuttaa jopa hypnoottisen sävyn, saa jopa tuntemaan kastetuksi tulemisen. Biisi ei kerro ainoastaan vesikasteesta vaan myös Hengellä kastamisesta, joka on jopa tärkeämpi asia. "We Can Make a Difference" on rohkaisubiisi kristityille. Ei ole muita, jotka voisivat tehdä muutoksen tässä maailmassa kuin ihmiset, ja kristityt voivat olla siinä hyvänä esimerkkinä. Tietty Jumalan voima auttaa meitä tässä. Hieno "dydy dyddydyy" -hyräily biisissä saa biisin muistuttamaan joitain Careyn kappaleita.

"I Promise" on yksi kauneimmista kappaleista sekä lyriikoiltaan että musiikiltaan. Mutta kuten todettua, alku (6 ensimmäistä kappaletta) on ollut niin mahtava, että jopa loppuosa albumista kalpenee sen rinnalla. "We Will Overcome" on niin ikään rohkaisua kristityille. "Thief of Always" on hyvä balladilopetus kauniille albumille.

Kokonaisuutena albumi on Jacin paras ja ehdoton klassikko. Albumilla on paljon kaunista ja rohkaisevaa materiaalia. Ei ole siis ihme, jos tältä albumilta otetaan yleensä kaikkein eniten biisejä eri Jacin kokoelmille. Jaci jaksaa luottaa Jumalaan vielä ja uskon että luottaa aina ja iankaikkisesti.

1. If This World
2. Un Lugar Celestial (A Heavenly Place)
3. Flower in the Rain
4. On My Knees
5. Shelter
6. Baptize Me
7. We Can Make a Difference
8. I Promise
9. We Will Overcome
10. Thief of Always

* * * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti