maanantai 25. huhtikuuta 2011

Newsboys - Born Again

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 2010



Uudet kuviot

Newsboysin uutukainen "Born Again" saattaa hyvin järkyttää vanhaa Newsboys-fania. Mukana ei nimittäin ole alkuperäistä laulajaa vaan mukaan on otettu alunperin DC Talk -yhtyeessä tunnetuksi tullut Michael Tait. Minulle vaihdos oli positiivinen yllätys, sillä en ole ollenkaan tykännyt Newsboysin saundista, mutta nyt on selkeästi biisien tyyli muuttunut - lisäksi lauluääni on paljon paljon parempi.

Vaihdos tuli minulle siis yllätyksenä, kun olin Maata Näkyvissä -festareilla 2010. Newsboysin levy oli jo ilmestynyt ja odotettavissa oli Newsboysin keikka. Aioin jättää keikan väliin, kunnes kaverini kertoi vaihdoksesta. Minulla ei ollut harmainta aavistustakaan mitä biisejä he keikalla esittivät, olin tosin vain keikan alun, mutta pidin kuulemastani. Myöhemmin kaverini osti minulle tämän joululahjaksi.

Levy alkaa kivasti pirteän rokkaavalla nimikkobiisillä "Born Again". Kappale on samalla suosikkini levyn annista, vaikka klassikkoasemaa en ainakaan vielä myönnä biisille. "One Shot" ja hauskantempoinen "Way Beyond Myself" ovat niin ikään kovaa tavaraa. "Impossible" on hitaampi kappale, ja se on samalla erittäin rohkaiseva. Jumala pystyy todella tekemään asioita, jotka tuntuvat meistä mahdottomilta - ja niitä Jumala myös tekee. "When the Boys Light Up" on taas pirteämpi, nopeatempoisempi biisi. Aivan varmasti tämä on loistava biisi keikoille soitettavaksi. "Build Us Back" on iloinen, hidastempoinen ja kaunis kappale. Tälläistä positiivisuutta musamaailmassa muuten pitäisi olla enemmänkin.

Toisen puoliskon "Escape" on yksi suosikeistani. Se ei ihan yllä samalle tasolle kuin nimikkobiisi, mutta siinä on ainesta. Se on todella rokkaava. "Miracles" on keskinkertainen, mutta ei silti mikään järkyttävän huono kappale. "Running to You" ja "On Your Knees" ovat molemmat hidastempoisia kappaleita. En hirveästi diggaa kummastakaan. Ne ovat molemmat niin samantyyppisiä. "Mighty to Save" on cover-ylistyskappale. Rokkaava, hyvä aloitus (ja jatko) tuntuu olevan keskinkertaista lopetusta vaille valmis. "Jesus Freak" on myös cover. Eniten ihmetyttää se, että se on DC Talkin kappale. Miksi ihmeessä Tait päätti laulaa sen uudestaan? Alkuperäinen oli jo täydellinen versio. Tämä uusi ei ole lähimainkaan samaa tasoa. Siitä on yritetty tehdä rokimpi - mutta samalla myös räpimpi. Tämä ei vaan toiminut tällä kertaa.

Kokonaisuutena "Born Again" on hyvä pakkaus. Kova alku lupaa levylle parempaakin, mutta lopun hutilointi laskee pikkaisen. Levy tuntuu loppuvan kahdeksan ensimmäisen kappaleen jälkeen, jolloin alkaa rauhallistempoinen balladi+coverit jakso. Jos tätä vertaa Newsboysin aiempiin albumeihin, se on parempi kuin yksikään niistä. Jos vertaa DC Talkin tuotantoon - se ei ole yhtä hyvä kuin "Jesus Freak" tai "Free At Last", mutta parempi kuin esimerkiksi "Supernatural".

1. Born Again
2. One Shot
3. Way Beyond Myself
4. Impossible
5. When the Boys Light Up
6. Build Us Back
7. Escape
8. Miracles
9. Running to You
10. On Your Knees
11. Mighty to Save
12. Jesus Freak

* * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti