maanantai 16. toukokuuta 2011

Leslie Phillips - Beyond Saturday Night

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1983



Tiimalasin hiekka valuu.

Leslie Phillipsin debyyttialbumi "Beyond Saturday Night" esittelee hienosti tämän 80-luvun CCM-laulajan, joka myöhemmin alkoi käyttää nimeä Sam Phillips. Tämä albumi on joskin unohdettu, ja meinasin unohtaa sen jopa itsekin, mutta sitten satuin kuuntelemaan sen ajatuksen ja ajan kanssa pitkästä aikaa.

Leslie oli naisrokkari siis tosi kauan ennen Rebecca St. Jamesiä. Mitenkään väheksymättä Rebeccaa kuitenkaan, Leslien musiikki oli erittäin tunnepitoista ja loistavasti tehty.

Kappale "Hourglass" muistuttaa meitä ajan rajallisuudesta elämässämme. Biisi on tosi hyvin tehty - melodia on hyvä ja Leslie laulaa selvästi tunteella. "Gina" ylittää silti vielä avauskappaleenkin. "Put Your Heart in Me" ei yllä kahden ensimmäisen kappaleen tasolle, mutta siinä on toki herkkä sanoma. "I'm Finding" ja "Beyond Saturday Night" ovat rauhallisia ja tunnelmallisia kappaleita.

"Bring Me Through" on kunnon rynttäysbiisi. Leslie osasi rokata 80-luvulla! Mark Heard -cover "Heart of Hearts" on kuin Leslien äänelle tehty ja on vaikea päättää kumpi on parempi alkuperäinen vai tämä versio. Biisi saa minut melkein kyyneliin, varsinkin nyt kun kuulen sen Leslienkin esittämänä. "Will They Love Him" on myös herkkä biisi - toki sen voi nimestäkin päätellä. Biisi on tunnelmaltaan rauhallinen. "He's Gonna Hear You Cryin'" on lohduttava kappale ja on rock-pitoinen tunnelmaltaan. "Let Me Give" päättää albumin rauhallisissa merkeissä.

Kokonaisuutena levy on monipuolinen mutta ennen kaikkea tosi herkkä. Vaikka tyyli ei olekaan mitenkään kauhean erikoista, sen tunnelma ja laulusta välittyvä ilmapiiri on fantastinen. Sinänsä on harmi, että Leslien albumit ovat niin vaikeasti saatavilla nykyään.

1. Hourglass
2. Gina
3. Put Your Heart in Me
4. I'm Finding
5. Beyond Saturday Night
6. Bring Me Through
7. Heart of Hearts
8. Will They Love Him
9. He's Gonna Hear You Cryin'
10. Let Me Give

* * * * ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti