perjantai 20. toukokuuta 2011

Point of Grace - Free to Fly

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 2001



Nimesi on huulillani!

Point of Grace on kristillinen tyttöbändi, jossa oli vielä tämän levyn aikana neljä jäsentä. Yhtye oli saavuttanut melko paljon suosiota kristillisissä piireissä "Steady On" -albumin myötä. Tämä on yhtyeen viides studioalbumi "Free to Fly". Vaikka yhtye on saavuttanut suosiota, se ei tarkoita sitä että se olisi saanut arvostusta. On varmaan hankala olla nainen kristillisessä maailmassa - varsinkin jos on nelihenkisessä lauluporukassa.

Albumi alkaa herkillä biiseillä. "By Heart" on mukava rauhallinen kappale, joka avaa lähes täydellisesti albumin. Albumilla olisi ollut muutama räväkämpi kappale aloitusraidaksi, mutta ehkä on hyvä että tämä valittiin. "You Will Never Walk Alone" ja "He Sends His Love" ovat molemmat Jumalan rakkaudesta ja huolenpidosta kertovia biisejä. Tässä vaiheessa on melkein kyyneleet silmilläni liikutuksesta, sanomasta jota albumi viestittää. Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon että lähetti ainoan poikansa - aivan - tänne kuolemaan, jottei yksikään joka Häneen uskoisi joutuisi kadotukseen vaan saisi iankaikkisen elämän. Kappaleet pistävät miettimään joskus. Kun ottaa Jeesuksen armon vastaan, saa Jumalan lapsen nimen.

"Praise Forevermore" on mukava pirteä ylistyskappale. Laitan merkille, että tässä lauletaan "...to my awesome God". Olikohan tämä tietoinen kunnianosoitus Rich Mullinsin "Awesome God" -kappaleelle? Joka tapauksessa kappale on upea ja yltää lähes Mullinsin kappaleiden tasolle. "Blue Skies" on myös tosi upea biisi. Tyttöjen äänissä kuuluu oikein kunnon vapautta, kun kuuntelen tätä kappaletta.

"Begin With Me" on pirtsakka biisi myös. Sen sijaan "Free Indeed" herätti minussa aluksi negatiivisia tunteita melodian osalta. Kuuntelu kuuntelulta se on parantunut. Erityisesti kohta, jossa lauluääntä on muunneltu "usvaiseksi", tuntuu hyvältä korvissa. "All That I Need" on perushyvää Point of Gracea, ei mitenkään erityisen huonoa, ei mitenkään erityisen mahtavaa. "Something So Good" on yksi yhtyeen lempikappaleistani. Se on myös levyn ehdottomasti rokkaavin biisi. "Yes, I Believe" on rauhallinen, hyvä kappale, ei mitenkään maatamullistava. "La La La" on ehkä levyn heikoin biisi. Olen silti alkanut tykkäämään siitä ajatuksesta, että ihminen antaisi melodian ja Jumala täyttäisi sen sanoilla. Ei tämäkään biisi ole huono, mutta keskikertainen.

Kokonaisuutena "Free to Fly" on yhtyeen 2000-luvun albumeista selvästi paras. Tyttöjen äänet sointuvat hyvin yhteen edelleen ja kappaleissa on hyvin kristillinen sanoma.

1. By Heart
2. You Will Never Walk Alone
3. He Sends His Love
4. Praise Forevermore
5. Blue Skies
6. Begin With Me
7. Free Indeed
8. All That I Need
9. Something So Good
10. Yes, I Believe
11. La La La

* * * * ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti