perjantai 24. kesäkuuta 2011

Amy Grant - Straight Ahead

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1984



Se ei ole laulu ennen kuin se koskettaa sydäntäsi.

Amy Grantin yksi unholaan jääneistä albumeista on varmasti tämä albumi "Straight Ahead". Hän oli juuri saavuttanut suosiota kristillisissä piireissä kahdella edellisellä albumilla "Age to Age" ja "A Christmas Album". Näiden klassikoiksi nimettyjen albumien jälkeen oli varmasti kovat paineet tehdä albumia.

Aloituskappale "Where Do You Hide Your Heart" on varsin mukava kappale, vaikkei mielestäni sovi aloituskappaleeksi sen rauhallisen alun takia. Kertosäe on silti mukavan pirteä. "Jehovah" olisi ollut varmasti ollut parempi aloittaja, se on myös milestäni ehdottomasti paras kappale albumilla. Amy Grantin kristillinen kanta ei jää epäselväksi ja lisäksi kappale on edellistä rempseämpi.

"Angels" on melko yksinkertainen mutta toimiva kappale. Kappaleessa on "hämäyslopetus" eli pieni tauko. Kappale ei silti aukea täyteen kukoistukseensa ensimmäisellä kerralla, joten kappale on syytä kuunnella muutaman kerran ennen kuin siihen pääse. Kuoro taustalla jakaa varmasti mielipiteitä, mutta se ei estänyt sitä aikoinaan saamasta palkintoja. "Straight Ahead" on erittäin leppoisa ja rauhallinen kappale. "Thy Word" on rauhallinen mutta mahtipontinen biisi, ja se oli yhdessä vaiheessa yksi suosikkejani Amyn tuotannosta. Hän taitaa vieläkin esittää sitä keikoilla toisinaan.

"It's Not a Song" on kappale laulujen tunteen tuomasta tärkeydestä. "Open Arms" on rauhallinen kappale, erittäin liikuttava. "Doubly Good to You" tuo ajoittain esiin Amyn lauluäänen parhaimmat puolet. "Tomorrow" on ehkä kappaleen heikoin biisi, mutta sekin on vain keskinkertainen ei missään tapauksessa huono. "The Now And The Not Yet" on juuri sopivankaltainen lopetusbiisiksi.

Kokonaisuutena albumi on "Age to Age" -levyn kaltainen, mutta ei ihan niin kova kuitenkaan. Liikuttavuus on kympin luokkaa, samoiten positiivinen asenne, joka välittyy biiseistä. Sanoitukset on todella hyvin tehty. Mm. Michael W. Smith on ollut kirjoittamassa monia tämän albumin biisejä.

1. Where Do You Hide Your Heart
2. Jehovah
3. Angels
4. Straight Ahead
5. Thy Word
6. It's Not a Song
7. Open Arms
8. Doubly Good to You
9. Tomorrow
10. The Now And the Not Yet

* * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti