torstai 30. kesäkuuta 2011

Mark Heard - Second Hand

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1991



Aivan liian nopeasti

Mark Heardin "Second Hand" oli CCM-lehden listan mukaan kaikkien aikojen 4. paras kristillinen albumi. Mark Heard on muutenkin tosi arvostettu. Hänellä oli listalla tämän lisäksi kaksi omaa albumia ja yksi hänelle omistettu tribuuttialbumi.

Albumin tyyli osoittautuu ensikuulemalta rauhalliseksi ja leppoisaksi kitararokiksi, joka muistuttaa joissakin kohti jopa kantria. Ne, jotka tykkäävät "Victims of the Age" -albumista paljon, tämä saattaa tulla järkytyksenä. Mark Heardin sanoitukset ovat kuitenkin kasvaneet paljon. Hänellä tuntuu olevan hieman varovaisempi asenne.

"Nod Over Coffee" avaa albumin rautaisasti, albumin jonka tyyli jatkuu samanlaisena aina loppuun asti. Mark Heard ei pelkää laulaa kipeistä asioista, joka osoittautuu viimesitään kappaleessa "What Kind of Friend". Toisaalta kappaleet kuten "Love Is not the Only Thing" ja "She Don't Have a Clue" tuovat positiivisuutta. Silti, albumi on minun makuuni vähän liian rauhallinen ja jopa synkkä. Tämä kuitenkin muistuttaa siitä tosiasiasta, että emme saa jättää kipeitä asioita käsittelemättä.

The Beatles -cover "I'm Looking Through You" on onnistunut versio - kunnioittaa alkuperäisversiota, joka löytyy "Rubber Soul" -levyltä. Silti alkuperäinen on niin paljon parempi, ettei Mark Heard ole varmaan edes yrittänyt tehdä samantasoista.

Kokonaisuutena albumi on ihan OK, vaikka lähes 60 minuuttia rauhallista rockia on ehkä liian paljon minun makuuni. Sanoitukset ovat silti oikein syvällisiä ja käsittelevät elämän eri osaalueita. Albumi ei ole evankelioiva vaan on enemmänkin kristityille suunnattua elämänviisautta.

1. Nod Over Coffee
2. Lonely Moon
3. Worry Too Much
4. Look Over Your Shoulder
5. She Don't Have a Clue
6. Talking in Circles
7. Love Is Not the Only Thing
8. I Just Wanna Get Warm
9. Another Good Lie
10. All Too Soon
11. It's Not Your Fault
12. I'm Looking Through You
13. What Kind of Friend
14. The Ways of Men

* * * ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti