sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Point of Grace - Point of Grace

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1993



Usko, toivo ja rakkaus

Point of Gracen debyytti oli varmasti tärkeä tälle tyttöbändille itselleen, mutta onko levy todella niin hyvä kuin fanit väittävät? POG oli olemassa jo vuosia ennen Spice Girlsin debyytin "Spice" julkaisua, joten heitä tuskin voidaan syyttää idean varastamisesta.

Tyttöjen lauluäänet sointuvat hyvin yhteen plus levy on tuotettu todella hyvin. Ainoa kysymys onkin kappaleiden taso. Sanoituksellisesti albumi jatkaa melko perinteistä linjaa, jota jo muut CCM-artistit ovat tehneet vuosien varrella. Mahtuu joukkoon muutama helmikin, kuten "No More Pain" ja "Faith, Hope & Love". Sävellyksiltään taso on vaihtelevaa. "No More Pain", "I'll Be Believing", "One More Broken Heart" ja "Living the Legacy" vaikuttavat kestävän eniten kuunteluja. Mainittakoon myös, että "Jesus Will Still Be There" on oikea klassikko, kun siihen pääsee mukaan, yksi yhtyeen parhaita kappaleita kyseiseltä yhtyeeltä!

Albumin pirteimmät biisit taitavat olla "Got to Be Time" ja "I'll Be Believing". Muilta osin on tarjolla lohduttavaa ja rohkaisevaa sekä kannustavaa menoa uskoville. Tietty osiltaan CCM:n tarkoitus on myös olla evankelioinnin apuna sekä pitää ihmisiä uskossa. Point of Grace onnistuu ainakin omassa osassaan sinänsä hienosti.

Kokonaisuutena POG:n ensimmäinen albumi on vähän harhaileva eikä yhtye ole vielä löytänyt tyyliään. Silti muutamia kivoja kappaleita mahtuu eikä levy missään tapauksessa mikään katastrofi ole. Kuitenkin jotkut kappaleet ("Love Enough", "This Day" ja "I Have No Doubt") ovat liian lässähtäviä. Olisin toivonut enemmän pirteyttä biiseihin.

1. I'll Be Believing
2. One More Broken Heart
3. Love Enough
4. Living the Legacy
5. Jesus Will Still Be There
6. I Have No Doubt
7. Faith, Hope & Love
8. Got to Be Time
9. No More Pain
10. Refuge of Love
11. This Day

* * * ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti