maanantai 27. kesäkuuta 2011

Jars of Clay - Jars of Clay

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1995



Nosta minut ylös!

Jars of Clay on monille tuttu yhtye. Se on tehnyt jo monia albumia, mutta yhtä suosittua kuin tämä, heidän debyyttinsä, ei tuotannosta löydy. Levyllä on pääasiassa rauhallisia ja tunnelmallisia pop-rock -kappaleita, mutta tokin vähän rajuuttakin löytyy, mm. juuri kuuluisista biiseistä "Liquid" ja "Flood". Kitarat ovat pääosassa - hallitsee juuri eniten kappaleissa.

"Liquid" ja "Sinking" ovat selkeät suosikkini tältä albumilta. Lähinnä Kristukseen turvautuvien lyriikoiden, mutta myös melodioidensa ansioista. "Love Song for a Savior" on niitä kappaleita, joissa piilee kristittyjen yleinen sairaus. Huomioikaa, että Jeesus on Messias eikä treffikumppani. Mielestäni tälläinen "I Want to Fall in Love with You" -pöty ei kuuluu edes kristilliseen musiikkiin. Säälittävää! "Like a Child" käsittelee uskon voimaa. Luja lapsimainen usko voi todella saada ihmeitä aikaan! "Art in Me" kertoo Luojan luomasta kauneudesta.

"He" on sanoitukseltaan jopa vähän karua kuunneltavaa..."Daddy, don't you love me...then why do you hit me?..." kertoo paljon oleellista kappaleen sanoituksista. "Boy on a String" on myös ihan mukiinmenevä kappale, jopa ihan reipas tosin surumielinen sanomaltaan myös. "Flood" on varmasti suurin hitti, joka Jars of Claylla on ollut vuosien saatossa. "Worlds Apart" ansaitsee kunniamaininnan tunnepitoisuuden plus rauhallisuuden vuoksi. Mancy Alan Kane vastaa naislauluäänestä kertosäkeen aikana. "Blind" on surullinen kappale ja mielestäni tosi lattea. Toivoisin, että se olisi vaikka jätetty pois - niin masentava se on kaikin tavoin.

Kokonaisuutena tämä pop-rock -yhtye suorittaa debyyttinsä varsin kohtalaisesti. Silti se on mielestäni yliarvostettu, koska siinä ei ole mitään niin omaperäistä, taitavasti pojat silti soittavat ja laulavat levyllä. Sanoitukset ovat paikoittain ihan hyviä, mutta hyvin surumielesiä - tosin osin monen ihmisen kohdalla täysin totta. Huumoria ei ole juuri kylvetty tähän levylle, vain tunteiden kirjoa.

1. Liquid
2. Sinking
3. Love Song for a Savior
4. Like a Child
5. Art in Me
6. He
7. Boy on a String
8. Flood
9. Worlds Apart
10. Blind

* * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti