tiistai 14. kesäkuuta 2011

Resurrection Band - Mommy Don't Love Daddy Anymore

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1981



Ei mitään hissimusiikkia!

Resurrection Band oli luultavasti maailman ensimmäinen kristillinen heavy rock -yhtye, joka upposi ainakin kristittyihin. Heidän ensimmäinen kunnon albuminsa "Awaiting Your Reply" on saanut arvostusta aina CCM -lehden listausta myöten. Tämä on järjestykseltään heidän neljäs pitkäsoittonsa.

Yleiskatsaukseltaan albumi on hyvin reipas ja asioihin kantaaottava. Albumi ei ole kuin 36-minuuttinen, mutta asiaa on saatu yllättävän paljon eri aihepiireistä. Yksi selkeistä aiheista on avioerot ja niiden vaikuttaminen erityisesti lapsiin. Toinen on ihmisen riittämättömyys saada aikaan mitään kunnollista ilman Pyhän Hengen apua. Kolmas aihe on maailman kokema ja samalla tarjoama kirous - tyhjyys. Ilman Jumala-suhdetta vaellamme vailla päämäärää.

Albumi jää helposti ensimmäisten albumien varjoon. Tässä ei ole aivan samaa henkeä kuin "Awaiting Your Reply" -albumilla eikä riffien taso ole samaa luokkaa kuin "Rainbow's End" -pitkäsoitolla. Tässä on kuitenkin aitoa sanomaa maailman pahuudesta. Meidän täytyy herätä hyvät ihmiset!

Biiseistä parhaiten kolahtaa nimikkoraita. Kun kerosäkeessä lauletaan "Everyone is leaving me.", voi vain kuvitella miltä pikkulapsesta tuntuu kun vanhemmat haluavat ottaa eron toisistaan ja jos ei sisaruksistakaan ole apua - tai mikä pahinta - sisaruksia ei ole ollenkaan. "Stark/Spare" on levyn reippaampia ja rokkaavimpia kappaleita. Oikestaan koko levyllä löytyy vain yksi vähän rauhallisempi biisi ja se on "The Crossing". Zeppelin-saundeja yhtyeellä on, mutta rauhallisia biisejä ei heiltä löydy juurikaan. Ei sellaisia kuin "Stairway to Heaven". Mutta ei tarvitsekaan, varsinkin jos heillä on oikeasti jotain sanottavaa. "Elevator Muzik" kertoo maailman tarjoamasta "hömpänpömpästä" eli nk. hissimusiikista. Samat kappaleet toistuvat kuukaudesta toiseen kunnes tulevat uudet, jotka myöskin kertovat "ei mistään".

Kokonaisuutena levy on raju pakkaus. Vaikka siitä ei aluksi tykkäisikään, kannattaa korva ja katse laittaa albumin lyriikoihin ja siihen mitä ne ajavat takaa. Resurrection Band oli Jumalaa pelkäävä yhtye, joka oli aidosti huolissaan maailman ihmisistä - heidän tilastaan tässä ajassa sekä valmistautumisestaan kohtaamaan itse Jumala. Tarvitsemme Jeesusta ja Pyhää Henkeä, jotta voimme kohdata Isän! Oletko valmis?

1. Stark/Spare
2. Elevator Muzik
3. Alienated
4. Can't Get You Outta My Mind
5. The Chair
6. Can't Do It on My Own
7. First Degree Apathy
8. Mommy Don't Love Daddy Anymore
9. The Crossing
10. Little Children
11. Lovin' You

* * * ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti