tiistai 22. joulukuuta 2015

Amy Grant - Home for Christmas

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1992



Tunnelmallista joulua!

Amy Grantin toinen joululevy "Home for Christmas" on luonteeltaan pehmeämpi ja rauhallisempi kuin hänen ensimmäinen "A Christmas Album" vuodelta 1983. Yleisesti ottaen syyhy tehdä joululevy on suuri, varsinkin pop-artisteilla ja kun Amy Grantin ensimmäinen on klassikko, niin miksei sitten tehtäisi toinenkin? Ensimmäinen oli melodioiltaan tosiaan hieman riehakkaampi kuin tämä ja tämä toinen sisältää enemmänkin tunnelmallisia ja rauhallisia kappaleita.

Mukaan on valittu muutaman uuden lisäksi, vanhoja klassikkoja, joista ainakin "Have Yourself a Merry Little Christmas" ja "O' Come All Ye Faithful" toimivat tosi hyvin Amyn tulkitsemina. Sovituksiin on panostettu tätäkin joululevyä tehdessä ja se toimii, vaikka ihan minun tyyliäni eivät nämä kappaleet olekaan. Uusista kappaleista Amy Grantin ja Chris Eatonin "Breath of Heaven" on klassikko. Kovin vaille huomiota ei jää "Emmanuel, God With Us", jota on ollut Robert Marshall tekemässä Amyn ja Chrisin kanssa.

Levy edustaa hyvää makua eikä se ole liian lapsellinen missän kohdin. Ainoa kappale, josta voisin antaa moitetta on "Rockin' Around the Christmas Tree", joka ei sovi kokonaisuuteen täysin. Viimeinen kappale "Jesu, Joy of Man's Desiring" on täysin instrumentaali, koska sanat eivät voi täysin kertoa tuota tunnetta, jonka musiikki antaa. Uusia kappleita olisi saanut olla enemmän, sillä monet kuluvat puhki liian monen laulajan tulkitsemina.

1. Have Yourself a Merry Little Christmas
2. It's the Most Wonderful Time of the Year
3. Joy to the World / For Unto Us a Child Is Born
4. Breath of Heaven (Mary's Song)
5. O' Come All Ye Faithful
6. Grown-Up Christmas List
7. Rockin' Around the Christmas Tree
8. Winter Wonderland
9. I'll Be Home for Christmas
10. The Night Before Christmas
11. Emmanuel, God With Us
12. Jesu' Joy of Man's Desiring

* * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti