torstai 3. joulukuuta 2015

Mortification - Mortification

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1991


Jumala hallitsee!

Death metal oli vielä melkolailla lastenkengissään, kun Mortificationilta tuli ensimmäinen demoalbumi "Break the Curse". Varsinainen debyytti tuli vuonna 1991, jolloin heidän omaa nimeään kantava nimialbumi julkaistiin. Itse en ole juurikaan tutustunut noihin maallisen puolen vastaaviin yhtyeisiin, mutta tietääkseni ainakin Carcass, Napalm Death ja Entombed soittavaa vastaavanlaista musiikkia. Kristillinen death metal kuulostaa varsin oudolta käsitteeltä varmasti monille. Silti, tämä bändi laulaa musiikissaan elämästä, joka on Jeesuksessa Kristuksessa ja samalla varoitta väärästä tiestä, josta seurauksena on iankaikkinen ero Jumalasta eli täydellinen kuolema.

Tämä Mortificationin debyytti ei ole paras tapa aloittaa yhtyeeseen tutustuminen, sillä se on tosi rujo soitannallisesti ja sen sanoituksista on enemmän kuin paikoitellen vaikea saada selvää. Onneksi omaan versiooni on painettu sanat, josta voin seurata mitä biiseissä lauletaan. Sanoituksellisesti se on silti todella onnistunut, sillä se tuo Kristuksen tärkeyden sanomassaan esille ja miten ihminen voi valinnoillaan vaikuttaa lopulliseen kohtaloonsa. Vihollisen läsnäoloa ei ole unohdettu, ja se selviää varsinkin kappaleissa "Satan's Doom" ja "The Destroyer Beholds". Tosiasiahan on, että kun vaellamme Kristuksen rakkauden ja armon alla, ei vihollisella ole meidän sieluumme mitään mahdollisuutta.

Levy on musiikillisesti jykevää mättöä alusta loppuun. Nopeatempoiset, mutta lyhyet "Turn" ja "The Majestic Infiltration of Order" ovat mukavia välipaloja pitempien biisien ohella. Sanoituksista olen saanut elämääni rohkaisua lukea enemmän Raamattua ja noudattaa sen sanomaa myös käytännössä. Levyn päällykansi ei ole täysin vielä avautunut itselle, mutta ei se kaunista katseltavaa ainakaan ole. Mikäli et ole kuullut yhtyeestä aiemmin ja tahdot tutustua siihen, suosittelen albumia "Scrolls of the Megilloth" avajaisiksi. Tämäkin on erittäin hyvä, ellei jopa parempi kuin se, mutta vaatii tietynlaisen mielentilan tai pitkän tutustumisjakson, että siihen pääsee kunnolla sisälle.

1. Until the End
2. Brutal Warfare
3. Bathed in Blood
4. Satan's Doom
5. Turn
6. No Return
7. Break the Curse
8. New Awakening
9. The Destroyer Beholds
10. Journey of Reconciliation
11. The Majestic Infiltration of Order

* * * * ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti