sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Within Silence - Gallery of Life

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 2015


Vain yksi ainoa tie Paratiisin vie.

Within Silence on yksi melodinen metalliyhtye lisää kristilliseen musiikkimaailmaan. Silti täytyy myöntää, että sen biisien melodiat ovat parempia kuin monien kaltaistensa ja aikalaistensa tässä genressä. Minun huomioni kiinnitti alunperin tuo kaunis päällykansi, ja positiivisen kuuloinen albumin nimi "Gallery of Life". Yhtye on lähtöisin Slovakiasta. Sen kaltaisiksi voitaisiin mainita mm. Theocracy, Sonata Arctica, Helloween ja Stratovarius - eli solisti on miespuolinen, nimeltänsä Martin Klein. Muut yhtyeen jäsenet ovat Richard Germanus (kitarat), Martin  Cico (kitarat), Filip Andel (basso) ja Peter Gacik (rummut).

Levyn kappaleet ovat pääasiassa siis hyviä, oikein tarttuvia ja voivat jäädä soimaan päähän. Martin Kleinilla on upea ääni ja hän osaa laulaa suht' hyvin korkeallakin. Albumin sanoitukset ovat hieman synkempiä kuin odotin. Monissa biiseissä puhutaan viimeisestä tuomiosta, synnin turmeluksesta, mutta toisaalta myös armosta, parannuksen teosta ja Jumalan rakkaudesta. "Gallery of Life" on todella yksi niistä albumeista, joka pistää miettimään omaakin elämää eri kantilta. "Road to the Paradise" on levyn johtava kappale, ehdottomasti. Sen loppupuolella olevat sanat "I Am Your Father, You'll Do My Will" ja "The Joy of the Light" jäävät helposti soimaan tajuntaan ja niitä huomaa hyräilevänsäkin. Levyllä on muitakin positiivissävytteisiä kappaleita, yksi niistä on ehdottomasti "Silent Desire", joka on yksi levyn parhaita biisejä.

Levyn huonoimmista kappaleista: "The World of Slavery" on jopa vähän karmivan kuuloinen, mutta kertosäkeen loppu "Only God Can Give You a Eternal Life" pelastaa jonkin verran. Olennaisesti Rhapsodyn kappaleita muistuttava kappale on silti levyn ainoa heikko raita. "The Last Drop of Blood" ja "Love Is Blind" ovat melkolailla keskitasoa, eikä varsinkaan jälkimmäinen tuo paljoakaan uutta levylle. "Anger And Sorrow" on kasvanut sen sijaan tosi paljon viimeisimillä kuunteluilla. Se ei ole ihan perinteinen kappale. "Elegy of Doom" on varoittava biisi synnin turmelluksesta ja sen lauluosuudessa on jotakin mahtavaa, varsinkin kertosäkeessä. Ehkä se kertoo solistin eläytymisestä kappaleeseen.

Levylle olisin toivonut enemmän sanoituksia, jotka kertovat Jumalan rakkaudesta ja armosta. Levy on kauniisti tehty musiikiltaan (lukuunottamatta "The World of Slavery" -kappaletta) ja siksi juuri toivoisin sen kertovan enemmän mahdollisesta toivosta - kuin menetetystä toivosta.

1. Intro
2. Silent Desire
3. Emptiness of Night
4. Elegy of Doom
5. The Last Drop of Blood
6. Love Is Blind
7. Anger And Sorrow
8. Judgement Day
9. The World of Slavery
10. Road to the Paradise
11. Outro

* * * ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti