perjantai 18. joulukuuta 2015

Point of Grace - Winter Wonderland

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 2005


Kulkuset...

Tyttöbändi Point of Gracen toinen joulualbumi, "Winter Wonderland", alkaa perinteisesti "It's the Most Wonderful Time of the Year" -biisillä, joka on ainakin nykyään kulutettu loppuun. Seuraa nimibiisi, joka vaikuttaa laiskasti tehdyltä, mutta loput 20 sekuntia yrittää piristyksellään pelastaa sen mitä pelastettavissa on. "Let There Be Light", jossa mukana on mieslaulaääni John David Webster, on ensimmäinen kappale, joka yllättää positiivisesti. Tyttöjen (tai oikeastaan nykyään sanoisin naisien) äänet sointuvat hyvin Websterin äänen kanssa yhteen ja kappale on muutenkin hyvä ja mainiosti sovitettu.

"Jingle Bells" alkaa acapellanomaisesti, mutta siihen tulevat myöhemmin instrumentit mukaan. Siinä on sopivasti vaihteluja. Lisäksi biisiä on sovitettu niin ettei se tunnu liian perinteiseltä. "Breath of Heaven" puolestaan on alunperin klassikkokappale, mutta tälle levylle on päätynyt vain keskinkertainen versio.

"In the First Light" on acapella, joka nousee vasta viime sekunneilla loistoonsa. Valitettavasti ensimmäiset 3 minuuttia ja 25 sekuntia ovat lähes odottelua että koska biisi alkaa ja loput kymmenen sekuntia on sitä mahtavaa tunnelmaa. "Santa Medley" sisältää kolme puhkikulutettua joulukappaletta, joista kaikki ovat liian lapsellisia minun makuuni.

Viimeiset kolme kappaletta pelastavat paljon levyllä. "Little Town" on ehkä hieman perinteinen joulubiisi jo, mutta se soi aina yhtä mukavasti. "For Unto Us" on ehkä levyn paras kappale ja sen hengellinenkin osuus tulee hyvin ymmärretyksi. "All Is Well" on Michael W. Smithin ja Wayne Kirkpatrickin tekemä kappale ja se sopii oikein hyvin lopetukseksi, vaikka se ei kerro totuutta tästä joululevystä.

Minulle on sanottu, että kun artisti tekee yhden joululevyn, siinä on jo tarpeeksi, ja kaksi taas on aivan liikaa. En ole ihan täysin samaa mieltä väitteen kanssa, vaikka siinä on aavistus totuutta. Maailmahan on täynnä joululevyjä!

1. It's the Most Wonderful Time of the Year
2. Winter Wonderland
3. Let There Be Light
4. Jingle Bells
5. Breath of Heaven (Mary's Song)
6. In the First Light
7. Santa Medley (Here Comes Santa Claus, Frosty the Snowman, Rudolph the Red-Nosed Reindeer)
8. Little Town
9. For Unto Us
10. All Is Well

* * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti