lauantai 26. joulukuuta 2015

Fireflight - For Those Who Wait

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 2010



Janoan Jumalaa!

Fireflight iski minuun kuin salama kirkkaalta taivaalta vuosia sitten. Tämä albumi oli silloin jo julkaistu, kun paras kaverini tutustutti minut "The Healing of Harms" -levyllä olevaan "Star of the Show" -biisiin. Mutta...se on aivan toinen tarina. Olen pitkään ajatellut, että tämä "For Those Who Wait" -levy on selvästi heidän huonoin levynsä (niistä jotka minulla on hyllyssä) ja sen kuuntelu jäi vähäiselle. Aivan, kunnes Fireflight saapui yllättäen Maata Näkyvissä -festareille Turkuun vuonna 2015. Siellä kuulin biisit "Desperate", "For Those Who Wait" ja "What I've Overcome" livenä. Viimeiseksi mainittu kappale oli niistä se, jonka nimeä en heti tunnistanut, mutta jonka löysin "kelailtuani" vähän albumin raitoja keikkaa seuraavana päivänä.

Minkälainen levy sitten FTWW on? Se on ennen kaikkea sanoituksiltaan sellainen, joka puhuu suoraan Jumalalle, silloinkin kun se puhuu sellaisille jotka odottavat. Dawn laulaa ja bändi soittaa yhtä hyvin kuin edeltäneellä "Unbreakable" -levyllä. Musiikaalisesti kappaleiden melodiat ja riffit olisivat silti parhaimmillaankin vain keskitasoa, jos ne olisi julkaistu tuolla "Unbreakable" -levyllä. Ei silti mahda mitään. Sanotaan, että kolmas levy (varsinkin jos edellinen levy on ollut täysosuma) on se vaikein tehdä. Tämä pätee melko hyvin FTWW -albumilla, vaikka olen siihen jo osittain ihastunut.

Levyn kymmenestä kappaleesta peräti kolme on hitaita, nimittäin "Name" sekä kaksi viimeistä kappaletta "All I Need to Be" ja "Recovery Begins". Nuo kaksi viimeistä hidasta ovat ihan kelpo kappaleita, mutta "Name" on vähän yksitoikkoinen. Fireflight on tällä albumilla parhaimmillaan nopeissa, suoraviivaisissa ralleissa, juuri nimibiisi, "Desperate", "Fire in My Eyes" ja "You Give Me That Feeling" ovat sellaisia parhaimmasta päästä.

"For Those Who Wait" on ehkä pienoinen pettymys kahden edellisen kovan levyn jälkeen, mutta silti monet sen kappaleista ovat hyviä. Tämä on sellainen levy, jonka fanin kannattaa hankkia kokoelmiinsa, jos haluaa pysyä keikan aikana mukana "fiiliksessä". Tämän albumin tekstit saavat minut jostain syystä janomaan Jumalaa entistä enemmän, joten sanoitukset ovat erittäin onnistuneita. 10 biisiä hiukan yli 35 minuutissa! Fireflight on edelleen iskussa tällä levyllä!

1. For Those Who Wait
2. Desperate
3. Fire in My Eyes
4. Core of My Addiction
5. What I've Overcome
6. Name
7. New Perspective
8. You Give Me That Feeling
9. All I Need to Be
10. Recovery Begins

* * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti