keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Fireflight - Unbreakable

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 2008


Nopeatempoista rokkia maailmankaikkeuden parhaimmalla sanomalla.

Fireflight oli minulle tuikituntematon yhtye kunnes kaverini kautta kuulin "Star of the Show" heidän "The Healing of Harms" -albumilta. Monet ovat tottuneet jo siihen ajatukseen, että hyvää musiikkia ei tehdä enää 2000-luvulla, mutta tämä on yksi monista albumeista joka osoittaa näiden monien olevan väärässä. Hyvää musiikkia tehdään edelleen, tyyli vain on muuttunut!

"Unbreakable" on yhtä rankka kuin heidän varsinainen debyyttialbuminsa "The Healing of Harms", mutta kappaleet ovat vieläkin parempia, vetovoimaisempia ja Jumala tulee joka biisissä vieläkin selvemmin esille kuin edellisellä levyllä. Sanon "The Healing of Harms" -levyä heidän debyytikseen, vaikka sitä ennen he tekivät yhden "Glam-rok" -nimisen levyn - mutta se oli niin lähellä demoalbumia tasoltaan että en voi laskea sitä varsinaiseksi levyksi. "Unbreakable" sisältää 10 biisiä, joista yhdeksän rankkaa, nopeatempoista kappaletta pitää huolen siitä, että kaipaa sitä viimeistä "Wrapped in Your Arms" -slovaria. Jokainen biisi on kuin hiottu timantti.

"Unbreakble" on fanien mielestä melko varmasti heidän paras albuminsa ja syystäkin. Nimibiisi sekä "You Gave Me a Promise" ja"Stand Up" kuuluvat edelleen keikkasettiin vuosia albumin julkaisun jälkeen. Tämä tuli todistettua itsekin Maata Näkyvissä -festivaaleilla vuonna 2015. Bändin elinvoimainen laulaja Dawn Richardson hoitaa solistin hommat tehokkaasti. Hänellä on vahva, selkeä ääni, joka sopii hyvin tälläiseen suoraviivaiseen rokkiin. Biisien sanoma on selkeä. Niillä halutan keskittää voimavaramme Jumalaan, keskittää ajatuksemme ja huomiomme Häneen. Fireflightin luottamus Jumalan rakkauteen ei jää epäselväksi.

Monissa kappaleissa sanoma on niin syvällistä ja herkkää, että jossain biiseissä meinaa kyynel tulla väkisin silmään, tarkoitan erityisesti kappaleita "Forever" ja rauhallista lopetusta "Wrapped in Your Arms". Bändin yksi uran parhaista ja tärkeimmistä albumeista on varmasti tämä. Sen biisit ovat ihan jokainen hieno osoitus siitä, että nykymuusikoilla ei ole kynä ruosteessa. Joku voi vierastaa naista rock-bändin solistin paikalla, vaikka se on nykyään yleistä. Silti, bändit kuten Paramore ja Flyleaf sekä tietty Fireflight tekevät mainiota, menevää rokkia.

1. Unbreakable
2. You Gave Me a Promise
3. Brand New Day
4. The Hunger
5. Stand Up
6. Forever
7. Go Ahead
8. The Love We Had Before
9. So Help Me God
10. Wrapped in Your Arms

* * * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti