torstai 17. joulukuuta 2015

Resurrection Band - Awaiting Your Reply

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1978

 

Heavyä ilosanomalla

Stryper on yhtye jonka sanotaan tuoneen heavyn kristillisyyteen tai kristillisyyden heavyyn 80-luvulla. Tosi asiassa jo 70-luvulla oli kristillisiä yhtyeitä, joilla oli rankempi saundi musiikissaan. Resurrection Band tai myöhemmin Rez Band tai pelkkä Rez oli yksi näistä. Musiikillisesti sen debyyttialbumi "Awaiting Your Reply" muistuttaa tosi paljon Led Zeppeliniä, mutta sanoma on Jumalaa korottavaa ja erityisen evankelioivaa.

"Awaitng Your Reply" voisi tyyliltään sopia muuten Led Zeppelin -kategoriaan, mutta kas sillä on kaksi laulajaa, toinen mies ja toinen nainen (Glenn ja Wendi Kaiser), jotka jakavat lauluosuudet keskenään ja paikoitellen jopa laulavat samaan aikaan.

"Waves" on kappale, joka muistuttaa todella paljon rytmiltään ja tyyliltään Zeppelinin neljännellä levyllä olevaa "Black Dog" -aloitusta. Glenn ja Wendi laulavat silti hyvin ja nimenomaan Jeesuksen rakkaudesta. "Awaiting Your Reply" on vielä parempi kappale eikä muistuta niin paljon Zeppeliniä.

"Broken Promises" jättää lähes sanattomaksi, kun siinä lauletaan "Broken Promises, broken by me and not by you". Kappaleessa Glenn Kaiser pyytää silti Jeesusta auttamaan rikottujen lupausten eheyttämisessä. Toinen erittäin kaunis kappale on "Lightshine", jossa myös Wendi pääsee mukaan lauluun taas.

Kappaleista "The Death of the Dying" voi olla kaikista haastavin, jo sen alun suhteen, mutta siitäkin alkaa tykkäämään. Olen tottunut tälläiseen haastavaan musiikkiin. Se kasvaa kuuntelu kuuntelulta. "Irish Garden" ja "The Return" ovat hienoja, kaunitta kappaleita.

Basisti Jim Denton pääsee laulamaaan "Ananias And Sapphira" -kappaleessa, joka voisi hyvin olla otettu Led Zeppelinin "Physical Graffiti" -albumilta. Seuraavilla levyillään Resurrection Band pääseekin pikkuhiljaa pois musiikillisesta esikuvastaan, mutta "Awaiting Your Reply" on silti heidän haastavin ja onnistunein albuminsa. Näin ainakin CCM-lehden mukaan, joka laittoi levyn kaikkien aikojen 100 parhaan kristillisen levyn joukkoon yli 10 vuotta sitten vielä. Samoin All Music Guide -sivusto on antanut tälle täydet viisi tähteä.

1. Waves
2. Awaiting Your Reply
3. Broken Promises
4. Golden Road
5. Lightshine
6. Ananias And Sapphira
7. The Death of the Dying
8. Irish Garden
9. The Return

* * * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti