tiistai 22. helmikuuta 2011

Jennifer Knapp - Kansas

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1997



Herramme on uskollinen.

Haluat kuunnella kristillistä musiikkia, mutta tykkäät Alanis Morissetten tyylisestä? Siinä tapauksessa Jennifer Knapp on juuri oikea artisti sinulle. Levy "Kansas" nimen omaan muistuttaa Alaniksen musiikkia, sanat vain ovat Jumalaa tavoittelevammat. Jos Alanis etsii, niin Jennifer on jo löytänyt.

Levy alkaa introlla, joka on acapella "Faithful to Me". Levy myös päättyy acapellaan samalla tavalla, ja se sopiikin tosi hyvin. Ensimmäinen varsinainen biisi "Whole Again" muistuttaa niin paljon Alaniksen musiikkia. Laulajan ääni on samantapainen ja melodia on rokkimainen. Jostain syystä mieli vain piristyy, kun ei kuule Alaniksen tyyliin kuuluvaa valitusta. "Undo Me" on todellinen klassikkokappale! Kun ensimmäisen kerran kuulin version siitä YouTubessa, minun oli pakko saada se itselleni, vaikka sitten ostamalla koko levy! Sen kertosäe on itseasiassa rukous.

"Trinity" on aavistuksen rauhallisempi kappale, ja se menee minulta aina vähän ohi, samoiten "In the Name", joka on melko mitäänsanomaton kappale. "His Grace Is Sufficient" sen sijaan on täyttä rautaa! Se on rokkaava ja lohduttava kappale.

"Martyrs And Thieves" on rauhallisempi kappale väliin, mutta aavistuksen liian pitkä. Jos siitä olisi otettu puoli minuuttia tai jopa minuutti pois, siitä olisi saatu varmasti paljon parempi kappale. "Romans" on rokimpi kappale, ja olen sitä mieltä että se on "Undo Me" -kappaleen ohella helpoimmin avautuvia tällä albumilla.

"Refine Me" ja "Hold Me Now" ovat rauhallisia balladeja, erittäin tuntekkaita. Jennifer Knappin äänen vahvuus tulee hyvin esille näissä kappaleissa. "Visions" on taas rokkia ja hyvä kappale onkin. Kuten sanottua, kappale loppuu "Faithful to Me" -acapellaan.

Kokonaisuutena levy on melko onnistunut. Kitarasaundit ovat kohdallaan, ja suurin osa biiseistä on mukaansatempaavia. Balladien sijoituksessa on onnistuttu, ja acapella aloitus -ja lopetus ovat mukavaa kuunneltavaa. Levyn on muuten julkaissut Gotee Records, joka on erään DC Talk jäsenen levy-yhtiö.

1. Prelude (Faithful to Me)
2. Whole Again
3. Undo Me
4. Trinity
5. In the Name
6. His Grace Is Sufficient
7. Martyrs & Thieves
8. Romans
9. Refine Me
10. Hold Me Now
11. Visions
12. Faithful to Me (reprise)

* * * * ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti