maanantai 7. helmikuuta 2011

Petra - Not of This World

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1983



Olemme muukalaisia.

Melko monet tuntevat Petran uuden laulajan, John Schlittin ajoista. Klassisella Petran kokoonpanolla kuitenkin käsitetään Greg X Volzin aika. "Not of This World" on aikajärjestykseltään Petran kuudes albumi. Se jatkaa samalla linjalla kuin edellinenkin "More Power to Ya".

Albumi alkaa erikoisesti instrumentaalikappaleela "Visions (Doxology)". Se luo jo heti alkuun sellaisen tunnelman, että nyt ollaan ihan jossain muualla kuin kotiplaneetalla. Ensimmäinen varsinainen kappale "Not of This World" on rauhallinen kappale, muttei silti mikään balladi. Nimensä mukaisesti se kertoo kristityistä, jotka ovat vain vierailemassa Maapallolla, ja jotka tulevat asumaan näiden päivien päätyttyä iankaikkisesti Jumalan luona hänen valtakunnassaan. "Bema Seat" on seuraava kappale, ja se sopii hyvin, sillä se kertoo lopullisen tuomion kuulemisesta Jumalan valtaistuimen edessä. Se on raju kappale. "Grave Robber" tuo kuitenkin lohtua. Tämä "haudanryöstäjä" on itse Jeesus Kristus, joka tulee nappamaan sekä kuolleet että elävät ja jonakin päivänä näemme kuolleet omaisemme. "Grave Robber" on Gregin suosikki Petran kappaleista laulaa ja aivan varmasti suurin osa Petran faneista on samaa mieltä.

"Blinded Eyes" on rokkaava kappale ja se oli yhdessä vaiheessa yksi suosikeistani. Siinä on jotenkin jännä melodia. Sanoitukset pohjautuvat selkeästi Raamatun tekstihin. "Not by Sight" kumoaa edellisen sanoman täysin. Vai kumoaako? Biisissä lauletaan "Walk by faith, not by sight" - suomeksi "Kulje uskon, älä näön varassa". "Blinded Eyes" ei kuitenkaan tarkoita fyysistä vaan sydämen sokaistumista. Molemmat ovat hienoja, rokkavia kappaleita. "Not by Sight" on muuten John Slickin käsialaa. Kaikki edelliset laulut olivat Bob Hartmanin tekemiä, lukuunottamatta instrumentaalikappaletta "Visions".

Albumin jälkipuolisko ei yllä ihan alun rajuun tasoon, mutta silti levyä ei tule keskeytettyä. "Lift Him Up" kertoo ilosanoman kertomisesta ja Jeesuksen ylistämisestä. Se on puhdasta rockia, samoiten kuten loppukappaleet aina instrumentaaliseen "Visions" -outroon saakka. Huomattakoon vielä "Godpleaser" -kappaleen sanat, jossa sanotaan "don't wanna be a manpleaser, I wanna be a godpleaser". Liian usein mielistelemme, varsinkin nykyään, muita ihmisiä, vaikka meidän pitäisi pitää Jumalan sana sellaisena kuin se on. Kappale vaihtuu melkein huomaamatta outroon, joka on hyvä tapa lopettaa albumi.

Kokonaisuutena albumi on klassisen Petran yksi parhaimmista. Albumilla on paljon rokkaavia biisejä, ja sanoma on pidetty puhtaana. Albumin puolivälin jälkeen on muutama keskinkertainen biisi, mutta kokonaisuutena albumi toimii erittäin hyvin.

1. Visions (Doxology)
2. Not of This World
3. Bema Seat
4. Grave Robber
5. Blinded Eyes
6. Not by Sight
7. Lift Him Up
8. Pied Piper
9. Occupy
10. Godpleaser
11. Visions (reprise) (Doxology)

* * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti