keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Margaret Becker - Soul

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1993



Jumalan rakkaus ei koskaan muutu.

Margaret Becker ei välttämättä ole jokaiselle CCM:n kuuntelijallekaan tuttu nimi, ainakaan Suomessa. "Soul" ei myöskään ole hänen tunnetuimpia tai arvostetuimpia albumeja. Kuunnellessa tätä albumia tuntuu, että Margaret on saanut vaikutteita tähän albumiin Amy Grantiltä - tai sitten Madonnalta. Ainakin sanoituksellisesti varmasti enemmän Amy Grantiltä. Tämä on tosi hieno pop-rock albumi, jos sille vain antaa mahdollisuuden. Biisit avautuvat melko nopeasti.

"Keep My Mind" ja "This I Know" ovat molemmat tanssittavia pop-kappaleita. Sinänsä on hyvä, että ne on sijoitettu molemmat alkuun, niin saadaan loistava ja vauhdikas alku. "Say the Name" on puolestaan levyn paras hidas kappale. Margaretin ääni on vahva, mutta kuitenkin koskettava. Levy on saanut lähes täydellisen alun.

"I Wouldn't Know" on hyvän alun jälkeen pienoinen pettymys, sanoisin jopa sen olevan levyn heikoin kappale. "This Flame" yrittää korjata erhettä, mutta sen erinomaisuus jää lähinnä kertosäkeessä, jossa on mukana taustakuoro.

"The World I See in You" on paluu iloiseen pop-rytmiin. Iloisuus paistaa suorastaan läpi. Olisi ihanaa, jos kaikista kristityistä artisteista loistaisi tälläinen ilo Kristuksessa! "All That I Am" on balladi, joka kertoo miten kristitty odottaa palkintoansa Taivaassa sen sijaan että keräisi niitä maanpäälle. Se myös osaltaan kertoo ihmisen arvosta Jumalan silmissä. "Soul Tattoo" on rockimpi kappale kuin mikään muu levyllä. Se on tosi hyvä, vaikka aluksi pelkäsinkin biisin nimeä.

"Keeping Watch" on levyn heikoimpia kappaleita melodialtaan ja levyn keskinkertaista antia lyriikoiltaan. "I Will Be with You" -kappaleen kohdalla mietin, että miksi levy päättyy näin leppoisasti. Loppuun olisi sopinut jokin rokimpi kappale mielestäni. Vaikka biisi onkin iloinen, se on liian hempeä.

Kokonaisuutena levystä saa todella hyvän kuvan ihan muutamalla kerralla. Se ei ole niitä haastavampia Margaretin albumeja, mutta ei myöskään huonoimpia. Biisit kertovat paljolta ihmisen arvosta Jumalan edessä ja suhteesta Jumalaan sekä tietty Jumalan rakkaudesta ihmistä kohtaan.

1. Keep My Mind
2. This I Know
3. Say the Name
4. I Wouldn't Know
5. This Flame
6. The World I See in You
7. All That I Am
8. Soul Tattoo
9. Keeping Watch
10. I Will Be with You

* * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti