sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Whitecross - Hammer & Nail

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1988



Jeesuksen takia!

Kristillisen heavy rock -yhtyeen, Whitecrossin toinen albumi "Hammer & Nail" jatkaa samaa tyyliä kuin yhtyeen debyyttialbumikin. Siinä on sekä rajuja rock-kappaleita että yksi instrumentaalikappale sekä tietysti pakollinen balladi. Whitecross ei ole yhtä suosittu kuin esimerkiksi Stryper, mutta heiltäkin löytyy paljon faneja. Tutustuin yhtyeeseen alunperin kuultuani YouTubesta yhden pätkän heidän biisistään - biisistä, jonka nimeä en nyt enää muista. Tärkeintä oli kuitenkin sanoma sekä luja raskas rock.

Albumi alkaa kahdella hyvällä hard rock -kappaleella. Sekä "Living on the Edge" ja "When the Walls Tumble Down" ovat avautuneet vasta monen kuuntelukerran jälkeen. Scott Wenzelin ääni ja laulutapa muistuttavat aavistuksen AC/DC:n laulajaa. Onneksi sanoma on kuitenkin toinen. "The Hammer And the Nail" on puolentoista minuutin instrumentaalipläjäys, tai pitäisikö sanoa paremminkin kitarasoolo. Loppujen lopuksi se on ihan hyvä, vaikka jäin kaipaamaan pikkuisen enemmän.

"Take It to the Limit" on melko perusrockia eikä sanoituksellisestikaan se juuri tuo mitään ihmeellistä. Levyn ainoa balladi "Walk With Me" sen sijaan on ollut suosikkejani alusta asti. Se on todella herkkä kertoen Jumalan rakkaudesta. Jeesuksen veri on pessyt synnit pois ja yhteys Jumalan kanssa on taas kunnossa.

"Because of Jesus" on muuten hyvä, siinä on hyvät sanat A-osuudessa etenkin ja väliin sijoittuvat kitarasoolot ovat loistavia. Kertosäe on valitettavan junnaava ja se lähes pilaa muuten erinomaisen kappaleen. "When the Clock Strikes" on suosikkini albumilta. Se on sanoitukseltaan samantapainen kappale "He Is The Rock" debyyttilevyllä eli kertoo välinpitämättömyydestä Jumalaa kohtaan. Ainoa keino vapautua tulevalta tuomiolta on luottaa Jeesukseen. Erityismaininnan kappaleesta ansaitsee kellontikitys biisin keskivaiheilla.

"Resist Him" kehoittaa vastustamaan Saatanaa ja hänen juoniaan. Sinänsä ihan mukava rock-kappale, mutta äskeisen kappaleen jälkeen se ei tunnu kovin erikoiselta. Kaksi viimeistä kappaletta "Living in a Lost World" ja "Top of the World" ovat kaksi heikointa raitaa ja levy olisi ehkä jopa parempi ilman niitä.

Kokonaisuutena levy on keskinkertaista Whitecrossia. Ihan kelpo rockia, mutta ei samanlaista kuin debyyttillä. Sanoitukset ovat keskivertoa parempia, rakentavia ja lohduttavia. Kitarasoolot biiseissä ansaitsevat erikoismaininnan.

1. Living on the Edge
2. When the Walls Tumble Down
3. The Hammer And the Nail
4. Take It to the Limit
5. Walk with Me
6. Because of Jesus
7. When the Clock Strikes
8. Resist Him
9. Living in a Lost World
10. Top of the World

* * * ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti