lauantai 26. helmikuuta 2011

Larry Norman - Only Visiting This Planet

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1972



Miksi Pirun pitäisi saada kaikki hyvä musiikki?

Larry Normanin toinen studioalbumi on huomattavasti paremmin tuotettu kuin hänen debyyttinsä "Upon This Rock". Kumpaankin pätee silti sama asiat; laulut on tehty huumorilla ja tunteella unohtamatta kristillistä sanomaa. Larry Normania kustutaan edelleen kristillisen rockin isäksi, ja ei syyttä, sillä hänen vastuullaan oli paitsi kristillisen rockin synty myös koko nykyaikainen kristillinen musiikki. "Upon This Rock" aloitti uuden aikakauden, mutta "Only Visiting This Planet" säilyy hänen arvostetuimpana ja tunnetuimpana albumina. CCM Magazine -lehden kriitikoiden listauksessa albumi oli sijalla kaksi, jääden ainoastaan Amy Grantin albumin "Lead Me On" taakse.

"I've Got to Learn to Live Without You" on erittäin tunteellinen kappale, joka kertoo hylätyksi tulemisen tunteesta vastakkaisen sukupuolen toimesta. Tämä ei kuitenkaan ole samalainen takertumiskappale kuin The Scotpionsin "Still Loving You", joka saa meikäläisessäkin huonon olon. Biisi on paljon rakentavampi ja huomattavasti herkempi kuin Scoppareitten biisit yhteensä.

"The Outlaw" on niin ikään herkkä biisi, mutta tällä kertaa Jeesuksesta. Ihmisillä oli erilaisia käsityksiä Hänestä, mutta Larryn mielestä Jumalan Poika oli se, joka Jeesus todella oli. "Why Don't You Look Into Jesus" kertoo alkoholisoituneesta rokkarista, jota kehoitetaan kääntymään Jeesuksen puoleen. Minulla on käsitykseni kenestä biisi on mutta en viitsi nyt sitä sanoa, koska kyseinen nainen on jo kuollut. Tosi asiassa rokkareilla tulee olemaan lyhyt elämä, jos he eivät elä tervettä elämää. Biisi on jonkin verran rankempi kuin kaksi ensimmäistä.

"Righteous Rocker" on hyvä rock biisi, ja tykkään sanoistakin. "Without Love You Ain't Nothing..." lauletaan biisissä. Levyllä helposti erinomaisetkin biisit tosin kuulostavat keskinkertaisilta. "I Wish We'd All Been Ready" on pidempi versio debyyttilevyn kappaleesta. On lähinnä makukysymys, että kummasta tykkää enemmän. Molemmat ovat todella tunteekkaasti tehty.

"I Am The Six O'Clock News" kuuluu sarjassaan "huumoribiisit", mutta kertoo samalla totuuden mediasta, joka on välittävinään, mutta ei tosi asiassa välitä ihmisistä lainkaan. Biisi on täyttä rokkia! Joku voisi sanoa, että tämä kuuden minuutin kappale on liiankin venytetty, mutta minulle se sopii hyvin, sillä sen jälkeen tulee kaksi rauhallisempaa kappaletta. "The Great American Novel" ottaa kantaa Yhdysvaltojen tekopyhyyteen ja rahan valtaan. Sanat "...why are the rich more equal than others." kertoo biisistä paljon. "Pardon Me" on herkiten laulettu biisi koko levyllä. Ehkä juuri siksi jätän sen joskus väliin levyä kuunnellessani. Se on silti erinomainen täydennäyte mieheltä, joka uskoi herkkyteen myös rock-musiikin ohella.

"Why Should the Devil Have All the Good Music" on Larryn biisesitä varmasti tunnetuin kaikissa lausahduksissa. Kaikki eivät vain tiedä, mistä se on alunperin lähtöisin. Biisi on kunnon nopeaa rock'n rollia. On totta, että rock oli pitkään erillään kristinuskosta. En silti sanoisi, että rock oli satanistista ollenkaan eikä sinänsä sen alkuperällä ole väliäkään. Monet bändit vain pyhittivät musiikkinsa Paholaiselle, mikä sinänsä on väärin. "Reader's Digest" on edellisen biisin ohella lyhyt kappale ja kertoo ihmisen toiminnan järjesttömyydestä. Jos kristittyjä pidetään hulluina, niin entä mitä ovat ihmiset, jotka maksavat miljardeja pussillisesta kiviä? Hyvä kysymys, mutta mehän olemme vain väliaikaisesti täällä.

1. I've Got to Learn to Live Without You
2. The Outlaw
3. Why Don't You Look Into Jesus
4. Righteous Rocker
5. I Wish We'd All Been Ready
6. I Am The Six O'Clock News
7. The Great American Novel
8. Pardon Me
9. Why Should the Devil Have All the Good Music
10. Reader's Digest

* * * * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti