tiistai 15. helmikuuta 2011

Petra - This Means War!

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 1987



Kalliolla

Petran solisti oli vaihtunut jo "Beat the System" -kiertueen jälkeen albumille "Back to the Street". Greg X Volz oli vaihtunut John Schlitt -nimiseen mieheen silloin. "This Means War!" oli albumi, jolla Petra sai musiikin toimimaan uuden laulajan tyyliin paremmin. Jos Gregin ääni oli suorastaan koskettava lähes jokaiseen kappaleeseen, niin John Schlittin ääni oli hieman "miehisempi". Petran piti muuttaa saundiaan rankemmaksi.

Albumi alkaa nimikkokappaleella "This Means War!". Mielestäni se on Petran rajuimpia kappaleita sekä sanoituksellisesti että sävellyksiltään. Sota oli julistettu jo tuhansia vuosia sitten, ja sen päätepiste oli Jeesuksen kuolema ristillä ja haudasta ylösnousu. Seuraava kappale "He Came, He Saw, He Conquered" oli jonkinlainen hitti kristillisillä listoilla aikanaan. Tämä sopii hyvin jatkoksi avauskappaleelle. Jeesuksen ylösnouseman johdosta sota on ohi Jumalan ja Saatanan välillä, ja Jumala voitti sen. Se antaa meille mahdollisuuden päättää, otammeko armon vastaan vai emme. Tuleeko meistä Jumalan lapsia vai ei. "Get on Your Knees and Fight Like a Man" tarjoaa vastauksen miten meistä tulee Jumalan lapsia ja miten voimme taistella osaltamme pahaa vastaan johdattamasta ihmisiä harhaan.

Ensimmäinen balladi "I Am Available" ei avautunut aivan heti. Se johtui kai siitä, että kappale vaikutti todella 'nössöltä' noiden kolmen ensimmäsen jälkeen. Jälkeenpäin olen miettinyt, että onpa siinä kaunis kappale. Jumalan soturi on valmiina taistelemaan Herran puolesta. "Kenaniah" on suht' hyvä kappale, vaikka ei ihan kärkikastiin kuulukaan. Kuitenkin kappaleen rytmi on hyvä. "You Are My Rock" on levyn vahvimpia kappaleita. Ensimmäinen ja viimeinen turvamme on lopulta Herrassa. Hän ei kylkää meitä, jos olemme sydämellämme mukana taistelussa.

"The Water is Alive" ei tuntunut aluksi niin hyvältä kappaleelta, mutta siitä oppi tykkäämään. On se kuitenkin levyn haastavampia kappaleita, vaikka levyllä ei sinänsä kauhean paljon haastetta olekaan. Albumin toinen balladi "Don't Let Your Heart Be Hardened" on vielä parempi kuin "I Am Available". Schlitt näyttää, että hänkin osaa laulaa koskettavalla äänellä.

"Dead Reckoning" ja "All the King's Horses" ovat molemmat rokkaavia kappaleita, ja sinänsä tosi hyviä, vaikka niitä tuskin muistetaankaan Petran parhaimpina kappaleina tällä albumilla.

Kokonaisuutena Dino ja John Elefanten tuottama albumi pärjää ihan hyvin kuuntelussa, ja on kestänyt jo monta vuotta suosikkien joukossa ainakin omalla kohdallani. Albumilla on paljon rokkaavia kappaleita ja kaksi balladia. Petran faneille ehdoton hankinta!

1. This Means War!
2. He Came, He Saw, He Conquered
3. Get on Your Knees And Fight Like a Man
4. I Am Available
5. Kenaniah
6. You Are My Rock
7. The Water Is Alive
8. Don't Let Your Heart Be Hardened
9. Dead Reckoning
10. All the King's Horses

* * * * ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti